Current Affairs Quiz August 1 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz August 1 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz August 1 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz August 1 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 1 August 2017.

Question 1: Who is the PM of Pakistan?
A. Nawaz Sharif
B. Shahid Sharif
C. Shahid Abbasi
D. Musharaf

Answer and Explanation

Answer: C

Shahid Khaqan Abbasi is elected as the 18th PM of Pakistan.

Question 2: Which city’s Metro will see an increase in the number of trains by March 2018?
A. Delhi
B. Bengaluru
C. Chennai
D. Mumbai

Answer and Explanation

Answer: A

Delhi’s Metro will see 45% increase in the number of trains by March 2018.

Question 3: Who is the Sports Minister of India?
A. Arun Jaitley
B. Sushma Swaraj
C. Vijay Goel
D. Rajnath Singh

Answer and Explanation

Answer: C

Vijay Goel is the Union Sports Minister.

Question 4: Who is the CEO of Tata Motors?
A. Nandan Nilekani
B. Satya Nadella
C. Chandrasekharan
D. Guenter Butschek

Answer and Explanation

Answer: D Guenter Butschek is the CEO of Tata Motors and he received a salary of Rs.22 crore last fiscal.

Question 5: Which country has extended the house arrest of Hafiz Saeed?
A. India
B. Sri Lanka
C. Pakistan
D. Afghanistan

Answer and Explanation

Answer: C

Pakistan extended the house arrest of Hafiz Saeed for another 2 months.

Question 6: Which country is capable of attacking entire US?
A. Russia
B. North Korea
C. South Korea
D. China

Answer and Explanation

Answer: B

The US Officials said that North Korea is capable of attacking the entire US.

Question 7: Which country is building a high speed rail tunnel?
A. Russia
B. North Korea
C. South Korea
D. China

Answer and Explanation

Answer: D

China is building a high speed rail tunnel for trains travelling up to 350 kmph.

Question 8: The CEO of India Today, who resigned today is:
A. Nandan Nilekani
B. Satya Nadella
C. Ashish Bagga
D. Guenter Butschek

Answer and Explanation

Answer: C

Ashish Bagga resigned as the CEO of India Today Group.

Question 9: Who is the President of National Broadcasters Association?
A. Nandan Nilekani
B. Satya Nadella
C. Ashish Bagga
D. Guenter Butschek

Answer and Explanation

Answer: C

Ashish Bagga is the President of National Broadcasters Association.

Question 10: How many Indian firms are included in Forbes Asia’s Under a Billion list?
A. 2
B. 3
C. 4
D. 5

Answer and Explanation

Answer: B

Three Indian firms, Manpasand Beverages, 80K Miles, Kellton Tech Solutions are included in the list.

Daily Current Affairs: 1 August

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for August-2017
Happy Learning!
Aug-1Aug-2Aug-3Aug-4
Aug-5Aug-6Aug-7Aug-8
Aug-9Aug-10Aug-11Aug-12
Aug-13Aug-14Aug-15Aug-16
Aug-17Aug-18Aug-19Aug-20
Aug-21Aug-22Aug-23Aug-24
Aug-25Aug-26Aug-27Aug-28
Aug-29Aug-30

Daily-Current-Affairs-1-august-2017-Current-Affairs-Quiz-august-1-2017-Current-Affairs-Infographic