Current Affairs Quiz August 13 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz August 13 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz August 13 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz August 13 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 13 August 2017.

Question 1: Which country is going to announce trade actions against China?
A. Russia
B. India
C. US
D. Bhutan

Answer and Explanation

Answer: C

The United States will launch a trade action next week that could lead to a full-fledged investigation into China’s “unreasonable or discriminatory” intellectual property laws, policies and practices that harmful to America, with the possibility of punitive follow-up measures including sanctions.

Question 2: Who is founder of Drug major Lupin pharmaceuticals?
A. Cyrus Poonawala
B. Ian Red
C. Desh Bandhu Gupta
D. Manju Gupta

Answer and Explanation

Answer: C

Desh Bandhu Gupta is founder of Drug major Lupin pharmaceuticals.

Question 3: Who is Chief Economic Advisor of India?
A. Arvind Panagariya
B. D Subbarao
C. Arundhati Bhattacharya
D. Arvind Subramanian

Answer and Explanation

Answer: D

Arvind Subramanian is CEA of Indian Government.

Question 4: Where are the international military games being held?
A. America
B. Guam
C. Russia
D. France

Answer and Explanation

Answer: A

International military games are being held in Russia.

Question 5: Which South African country will release coin of Lord Krishna on Janmashtami?
A. Zimbabwe
B. Uruguay
C. Republic of Chad
D. Jamaica

Answer and Explanation

Answer: C

Republic of Chad to release Lord Krishna coin on Janmashtami.

Question 6: Who has initiated the Narmada Bachao Andolan?
A. Baba Amte
B. Kailash Satyarthi
C. Medha Patkar
D. Anna Hajare

Answer and Explanation

Answer: C

Medha Patkar initited the Narmada Bachao Andolan.

Question 7: Sharad Yadav is notable politician of which political party?
A. Congress
B. RJD
C. BJD
D. JD(U)

Answer and Explanation

Answer: D

Sharad Yadav is Member of Upper House Rajya Sabha from JD(U).

Question 8: Which state has got exemption from NEET 2017?
A. Tamil NAdu
B. Bihar
C. Madhya Pradesh
D. Kerala

Answer and Explanation

Answer: A

Tamil Nadu gets exemption from NEET2017.

Question 9: Where is India’s first sports University set to open?
A. Imphal
B. Delhi
C. Mumbai
D. Kolkata

Answer and Explanation

Answer: A

The Union Government is all set to establish first of its kind Sports University this November in Imphal.

Question 10: Which sprinter broke Usain Bolt’s record of most medals in world championship?
A. Tyson Gay
B. Allyson Felix
C. Michael Johnson
D. Maurice Green

Answer and Explanation

Answer: A

Winning her 15th medal at world championships, US sprinter Allyson Felix has become the most decorated athlete in world championships.

Daily Current Affairs: 13 August

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for August-2017
Happy Learning!
Aug-1Aug-2Aug-3Aug-4
Aug-5Aug-6Aug-7Aug-8
Aug-9Aug-10Aug-11Aug-12
Aug-13Aug-14Aug-15Aug-16
Aug-17Aug-18Aug-19Aug-20
Aug-21Aug-22Aug-23Aug-24
Aug-25Aug-26Aug-27Aug-28
Aug-29Aug-30

Daily-Current-Affairs-13-august-2017-Current-Affairs-Quiz-august-13-2017-Current-Affairs-Infographic