Current Affairs Quiz August 14 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz August 14 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz August 14 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz August 14 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 14 August 2017.

Question 1: With which country India will hold Indra war games in October?
A. Russia
B. China
C. US
D. Bhutan

Answer and Explanation

Answer: A

India, Russia to hold mega war games in October.

Question 2: Amby Valley project is owned by which firm?
A. DLF
B. DSK
C. Sahara
D. Shamit

Answer and Explanation

Answer: C

Amby valley project is currently owned by Sahara group.

Question 3: Which is world’s largest crypto currency by market capitalization?
A. Dollar
B. Bitcoin
C. Bitconect
D. Gridcoin

Answer and Explanation

Answer: B

Bitcoin is world’s largest crypto currency by market capitalization.

Question 4: Which country has deployed anti missile system to intercept a N Korean missile headed towards Guam?
A. America
B. China
C. Russia
D. Japan

Answer and Explanation

Answer: D

Japan deployed its patriot missile defense system after N Korea threatened to fire missile over the countrytowards the US island territory of Guam.

Question 5: After objection of PCB, U-19 Asia Cup has been shifted to which country?
A. Dubai
B. Pakistan
C. S Africa
D. Malaysia

Answer and Explanation

Answer: D

The upcoming under-19 Asia Cup has been shifted to Malaysia from India after Pakistan Cricket Board’s(PCB) objection.

Question 6: Basha al-Asad is president of which country?
A. Yemen
B. Egypt
C. Syria
D. Turkey

Answer and Explanation

Answer: C

Basha al-Asad is president of Syria.

Question 7: Indian Ocean Exercise 2017 will be chaired by which country?
A. India
B. Bangladesh
C. China
D. Japan

Answer and Explanation

Answer: B

Bangladesh will chair Indian Ocean Exercise 2017

Question 8: India first aviation University will be inaugurated in which state?
A. Tamil Nadu
B. Bihar
C. Madhya Pradesh
D. Uttar Pradesh

Answer and Explanation

Answer: D

Rajiv Gandhi National Aviation University, India’s first university will be inaugurated on August 18 in Uttar pradesh’s Raebareli.

Question 9: India’s first Railways disaster management village will be set up in which state?
A. Maharashtra
B. Uttar Pradesh
C. Karnataka
D. Telangana

Answer and Explanation

Answer: C

India’s first Railways disaster management village to be developed at a cost of Rs.44.2crore is expected to come up on the outskirts of Bengaluru, Karnataka.

Question 10: Recently Indian cricket team defeated which team by 3-0 in test series?
A. Australia
B. Pakistan
C. West Indies
D. Sri Lanka

Answer and Explanation

Answer: D

India defeated Sl by an inning and 171 runs in the third test at Pallekele recording first 3-0 overseas test series whitewash.

Daily Current Affairs: 14 August

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for August-2017
Happy Learning!
Aug-1Aug-2Aug-3Aug-4
Aug-5Aug-6Aug-7Aug-8
Aug-9Aug-10Aug-11Aug-12
Aug-13Aug-14Aug-15Aug-16
Aug-17Aug-18Aug-19Aug-20
Aug-21Aug-22Aug-23Aug-24
Aug-25Aug-26Aug-27Aug-28
Aug-29Aug-30

Daily-Current-Affairs-14-august-2017-Current-Affairs-Quiz-august-14-2017-Current-Affairs-Infographic