Current Affairs Quiz August 15 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz August 15 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz August 15 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz August 15 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 15 August 2017.

Question 1: Who launched a website recently to honour gallantry award winners?
A. Narendra Modi
B. Amit Shah
C. Venkaiah Naidu
D. Rajnath Singh

Answer and Explanation

Answer: A

Prime Minister Narendra Modi launched a website consisting of all chakra awardees since Independence.

Question 2: Which country did not respond to India’s invitation for border meet on I-Day ?
A. Sri Lanka
B. Bangladesh
C. Pakistan
D. China

Answer and Explanation

Answer: D

China’s People’s Liberation Army did not respond to India’s invitation amid standoff in Doklam.

Question 3: In which country did Team India unfurl Indian National Flag on Independence day 2017 ?
A. Sri Lanka
B. India
C. Pakistan
D. China

Answer and Explanation

Answer: A

Team India hoisted the Indian flag in Sri Lanka.

Question 4: Which city rejected 70% applications under Swachh Bharat?
A. Delhi
B. Bangalore
C. Mumbai
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: A Delhi rejects 70% applications under Swachh Bharat.

Question 5: Which country has threatened to quit nuclear deal with world powers?
A. Iraq
B. Sri Lanka
C. China
D. Japan

Answer and Explanation

Answer: A

Iraq threatens to quit nuclear deal if US continues to impose sanctions on Iran.

Question 6: Which bank has reduced its workforce by 6,600 in the first quarter of the fiscal year 2017?
A. ICICI
B. SBI
C. HDFC
D. HSBC

Answer and Explanation

Answer: B

SBI reduces workforce by 6,600 in the first quarter of this fiscal.

Question 7: Who is World No1 in ATP rankings ?
A. Sania Mirza
B. Federer
C. Rafael Nadal
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: C

Rafael Nadal is World no 1 in ATP rankings.

Question 8: Which company among the following filed for an IPO recently?
A. Reliance Communications
B. SBI
C. Barbeque Nation
D. Mastercard

Answer and Explanation

Answer: C

Indian live-grill chain Barbeque Nation filed for Rs.700 crore IPO.

Question 9: What is the name of the game whose links were asked to be disabled by the government?
A. White Whale
B. Blue Whale
C. Game of Thrones
D. Candy Crush

Answer and Explanation

Answer: B

The Government has directed that the links to the game Blue Whale should be removed from all social networking sites.

Question 10: In which state music parties have been banned post 10 pm?
A. Karnataka
B. Andhra Pradesh
C. Maharashtra
D. Goa

Answer and Explanation

Answer: D

Music parties after 10 pm are banned in Goa.

Daily Current Affairs: 15 August

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for August-2017
Happy Learning!
Aug-1Aug-2Aug-3Aug-4
Aug-5Aug-6Aug-7Aug-8
Aug-9Aug-10Aug-11Aug-12
Aug-13Aug-14Aug-15Aug-16
Aug-17Aug-18Aug-19Aug-20
Aug-21Aug-22Aug-23Aug-24
Aug-25Aug-26Aug-27Aug-28
Aug-29Aug-30

Daily-Current-Affairs-15-august-2017-Current-Affairs-Quiz-august-15-2017-Current-Affairs-Infographic