Current Affairs Quiz August 19 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz August 19 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz August 19 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz August 19 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 19 August 2017.

Question 1: Which of part of India is facing floods ?
A. North
B. Northeast
C. South
D. Southeast

Answer and Explanation

Answer: B

Floods are affecting north eastern India.

Question 2: In which place camel sacrifice has been banned?
A. Bangalore
B. Chennai
C. Lucknow
D. Coimbatore

Answer and Explanation

Answer: C

Camel sacrifice is banned in Lucknow on the occasion of Bakrid.

Question 3: Who is the Lieutenant Governor of Puducherry ?
A. Narasimhan
B. Narendra Modi
C. Kiran Bedi
D. Arun Jaitley

Answer and Explanation

Answer: C

Kiran Bedi is the Lieutenant Governor of Puducherry.

Question 4: Which country claimed that the nuclear weapons threat is only to US?
A. North Korea
B. South Korea
C. Russia
D. India

Answer and Explanation

Answer: A N Korea announced that the threat of nuclear weapons is only to US.

Question 5: Which bank collected Rs.235 crore for not maintaining minimum balance?
A. ICICI
B. HSBC
C. HDFC
D. SBI

Answer and Explanation

Answer: D

SBI collected the fine of Rs.235 crore in the first quarter of this financial year.

Question 6: The Institutional Investors Advisory firm has suggested _____ as Infosys Chairman
A. Vishal Sikka
B. Nandan Nilekani
C. Narayana Murthy
D. Arundhathi

Answer and Explanation

Answer: B

The firm suggested Infosys co-founder Nandan Nilekani as next Chairman.

Question 7: 6 coaches of which train derailed in Uttar Pradesh recently?
A. Sampark Kranti Express
B. Jammu Tavi Express
C. Utkal Express
D. Kamakhya – Puri Express

Answer and Explanation

Answer: C

Six coaches of the Puri-Haridwar-Kalinga Utkal Express derailed in Muzaffarnagar’s Khatauli.

Question 8: A Vietnamese couple has been charged for trying to smuggle 18 litres of liquid meth into which country?
A. Australia
B. Canada
C. USA
D. India

Answer and Explanation

Answer: A

A Vietnamese couple has been charged for trying to smuggle 18 litres of liquid meth into Australia in bottles labelled as sparkling water.

Question 9: Rohan Bopanna and Sania Mirza have bowed out of which tennis tournament recently?
A. US Open
B. Cincinnati Masters
C. French Open
D. Wimbledon

Answer and Explanation

Answer: B

Rohan Bopanna and Sania Mirza bowed out of Cincinnati Masters after losing the quarterfinal and semifinal with respective partners in the men’s and women’s doubles.

Question 10: India is going to take on which country in a five-match ODI series.?
A. Australia
B. Sri Lanka
C. Pakistan
D. Bangladesh

Answer and Explanation

Answer: B

India to take on Sri Lanka in a five-match ODI series.

Daily Current Affairs: 19 August

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for August-2017
Happy Learning!
Aug-1Aug-2Aug-3Aug-4
Aug-5Aug-6Aug-7Aug-8
Aug-9Aug-10Aug-11Aug-12
Aug-13Aug-14Aug-15Aug-16
Aug-17Aug-18Aug-19Aug-20
Aug-21Aug-22Aug-23Aug-24
Aug-25Aug-26Aug-27Aug-28
Aug-29Aug-30

Daily-Current-Affairs-19-august-2017-Current-Affairs-Quiz-august-19-2017-Current-Affairs-Infographic