Current Affairs Quiz August 2 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz August 2 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz August 2 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz August 2 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 2 August 2017.

Question 1: Summer Olympics 2024 is all set to host by which city?
A. Melbourne
B. Tokyo
C. Paris
D. Los Angeles

Answer and Explanation

Answer: C

Paris is set to host 2024 Summer Olympic Games.

Question 2: Who is CEO of Apple Inc?
A. Jeff Bezos
B. Waren Buffet
C. Bill Gates
D. Tim Cook

Answer and Explanation

Answer: D

Tim Cook is CEO of Apple Inc.

Question 3: Which international organization organizes World Breastfeeding Week?
A. WHO
B. Red Cross
C. UNICEF
D. UN

Answer and Explanation

Answer: C

World Breastfeeding Week is observed in over 120 countries by United Nations Children’s Fund(UNICEF).

Question 4: Which company has bagged the Mauritius metro project?
A. Gammon
B. DLF
C. L&T
D. Tata Projects

Answer and Explanation

Answer: C

After bagging Riyadh and Doha metro, engineering and construction major Larsen & Toubro (L&T) has bagged Rs. 3,375-crore order from Mauritius government-led Metro Express Limited.

Question 5: SC recently convicted ex-UP Chief Secretary Neera Yadav in relation to which scam?
A. Noida Land Allotment scam
B. National Rural Health Mission scam
C. UP Food Grain scam
D. UP Petrol Pump scam

Answer and Explanation

Answer: A

The Supreme Court on Wednesday upheld conviction of former UP chief Secretary Neera Yadav and former IAS officer Rajiv

Kumar in Noida land allotment scam that took place between 1993-95.

Question 6: Where has China opened its first overseas military base?
A. Gwadar
B. Chabhar
C. Colombo
D. Djibouti

Answer and Explanation

Answer: D

China formally opened its first overseas military base in Africa’s Djibouti.

Question 7: India has become which companies largest 2-wheeler manufacturing base?
A. TVS
B. Honda
C. Royal Enfield
D. Yamaha Motors

Answer and Explanation

Answer: B

Japanese auto major Honda confirmed that India has become its biggest global production hub for two-wheelers with the commissioning of a fourth assembly line at the Narsapura plant of Indian arm.

Question 8: Which is first payment bank of India?
A. Idea Payment Bank
B. Vodafone Payment Bank
C. Paytm Payment Bank
D. Airtel Payment Bank

Answer and Explanation

Answer: D

Airtel Payment Bank is the first Payment Bank of India.

Question 9: With whom Airtel Payment Bank has partnered to setup banking points?
A. Hindustan petroleum Corporation Ltd
B. Bharat Petroleum
C. Indian oil Corporation
D. Relinace Oil Corporation

Answer and Explanation

Answer: A

Airtel Payment bank has partnered with HPCL to boost the digital payments in country and to add to customer convenience.

Question 10: Which country has agreed to supply coal to Ukraine to reduce its dependence on Russia?
A. China
B. US
C. India
D. Iran

Answer and Explanation

Answer: B

The US will export coal to Ukraine in a deal intended to reduce its dependence on Russia.

Daily Current Affairs: 2 August

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for August-2017
Happy Learning!
Aug-1Aug-2Aug-3Aug-4
Aug-5Aug-6Aug-7Aug-8
Aug-9Aug-10Aug-11Aug-12
Aug-13Aug-14Aug-15Aug-16
Aug-17Aug-18Aug-19Aug-20
Aug-21Aug-22Aug-23Aug-24
Aug-25Aug-26Aug-27Aug-28
Aug-29Aug-30

Daily-Current-Affairs-2-august-2017-Current-Affairs-Quiz-august-2-2017-Current-Affairs-Infographic