Current Affairs Quiz August 20 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz August 20 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz August 20 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz August 20 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 20 August 2017.

Question 1: In which state did Utkal Express derail?
A. Madhya Pradesh
B. Uttar Pradesh
C. Andhra Pradesh
D. Telangana

Answer and Explanation

Answer: B

Utkal Express derailed in Uttar Pradesh.

Question 2: Islamic State recently claimed attacks in which country?
A. India
B. Pakistan
C. Spain
D. Britain

Answer and Explanation

Answer: C

Islamic State claimed 2 attacks in Spain.

Question 3: Who is the founder of Alibaba ?
A. Satya Nadella
B. Bill Gates
C. Jeff Bezos
D. Jack Ma

Answer and Explanation

Answer: D

Jack Ma is the founder and executive chairman of Alibaba.

Question 4: Indians account for ___ H-1B applications
A. 72%
B. 73%
C. 74%
D. 75%

Answer and Explanation

Answer: C Indians account for 74% of H-1B applications.

Question 5: Which country’s politician spoke of plans to offer Indians to leave the country?
A. Pakistan
B. US
C. UK
D. Canada

Answer and Explanation

Answer: C

UK Independence Party leadership candidate John Rees-Evans suggested this.

Question 6: Which is the 3rd country in the list of maximum H-1B applications?
A. India
B. Canada
C. China
D. Pakistan

Answer and Explanation

Answer: B

Canada stands at 3rd position.

Question 7: In which place will World Wrestling Championship be held ?
A. Spain
B. Washington
C. Paris
D. New Jersey

Answer and Explanation

Answer: C

The World Wresling Championship will take place in Paris from Monday.

Question 8: Which company has been sued for duping consumers ?
A. Titan
B. Nestle
C. Cadbury
D. Suzuki

Answer and Explanation

Answer: B

Nestle is sued for duping consumers.

Question 9: In which ocean was the wreckage of WWII ship found ?
A. Indian Ocean
B. Arctic
C. Atlantic
D. Pacific

Answer and Explanation

Answer: D

The wreckage was found in the Philippian sea in the Pacific.

Question 10: Which year did WWII end ?
A. 1942
B. 1943
C. 1944
D. 1945

Answer and Explanation

Answer: D

The World War II ended in 1945.

Daily Current Affairs: 20 August

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for August-2017
Happy Learning!
Aug-1Aug-2Aug-3Aug-4
Aug-5Aug-6Aug-7Aug-8
Aug-9Aug-10Aug-11Aug-12
Aug-13Aug-14Aug-15Aug-16
Aug-17Aug-18Aug-19Aug-20
Aug-21Aug-22Aug-23Aug-24
Aug-25Aug-26Aug-27Aug-28
Aug-29Aug-30

Daily-Current-Affairs-20-august-2017-Current-Affairs-Quiz-august-20-2017-Current-Affairs-Infographic