Current Affairs Quiz August 21 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz August 21 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz August 21 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz August 21 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 21 August 2017.

Question 1: Which country will host 2022 FIFA WC games?
A. Russia
B. UAE
C. US
D. Qatar

Answer and Explanation

Answer: D

Qatar will host 2022 World Cup FIFA games.

Question 2: Which Public Sector bank accounts for maximum bad loans?
A. ICCI
B. SBI
C. PNB
D. HDFC

Answer and Explanation

Answer: B

Country’s largest lender State Bank of India accounts for over 27% of the total amount owed to public sector banks by willful defaulters.

Question 3: Which countr started world’s 1st meltdown-proof nuclear plant?
A. Japan
B. US
C. N Korea
D. China

Answer and Explanation

Answer: D

China started world’s 1st meltdown-proof nuclear plant.

Question 4: With which country US began computer simulated drills?
A. N Korea
B. S Korea
C. Japan
D. Spain

Answer and Explanation

Answer: B

The US and South Korean forces began joint computer-simulated military exercises amid N Korea’s Nuclear and Ballistic missile program.

Question 5: Recently which country removed all statues of communist Vladimir Lenin?
A. Russia
B. Ukraine
C. US
D. China

Answer and Explanation

Answer: B

Ukraine has removed all 1,320 statues of communist revolutionary Vladimir Lenin following government drive to rid the country of Soviet-era symbol.

Question 6: Who is Prime Minister of Bangladesh?
A. Sheikh Hasina
B. Khaleda Zia
C. Fakhruddin Ahmed
D. Fazlul Haque

Answer and Explanation

Answer: A

Sheikh Hasina is Prime Minister of Bangladesh.

Question 7: Which Indian city may get Aerial Defense system?
A. Mumbai
B. Delhi
C. Hyderabad
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: D

The Indian government is reportedly considering a proposal to improve aerial defences of the capital by adopting defence system that protects US capital, Washington DC.

Question 8: Paradip Port is situated in which state?
A. Tamil NAdu
B. Karnataka
C. Odisha
D. Andhra Pradesh

Answer and Explanation

Answer: C

Paradip port is situated in Odisha.

Question 9: O Paneerselvam sworn in as Deputy CM of which state?
A. Kerala
B. Karnataka
C. Tamil Nadu
D. Anhdra Pradesh

Answer and Explanation

Answer: C

O P Aneerselam took oath as the deputy CM of Tamil Nadu, hours after the merger of rival AIADMK fations was announced.

Question 10: Which party’s faction recently come into merger?
A. DMK
B. AIADMK
C. NCP
D. INC

Answer and Explanation

Answer: B

The two AIADMK factions led by TN CM E Palaniswami and O Paneerselvam announce their merger at the party HQ.

Daily Current Affairs: 21 August

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for August-2017
Happy Learning!
Aug-1Aug-2Aug-3Aug-4
Aug-5Aug-6Aug-7Aug-8
Aug-9Aug-10Aug-11Aug-12
Aug-13Aug-14Aug-15Aug-16
Aug-17Aug-18Aug-19Aug-20
Aug-21Aug-22Aug-23Aug-24
Aug-25Aug-26Aug-27Aug-28
Aug-29Aug-30

Daily-Current-Affairs-21-august-2017-Current-Affairs-Quiz-august-21-2017-Current-Affairs-Infographic