Current Affairs Quiz August 22 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz August 22 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz August 22 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz August 22 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 22 August 2017.

Question 1: In which state will PM Modi roll out 9,500 projects ?
A. Madhya Pradesh
B. Uttar Pradesh
C. Andhra Pradesh
D. Rajasthan

Answer and Explanation

Answer: D

Modi will roll out 9,500 projects on a single day in Rajasthan next week.

Question 2: What is the worth of the projects to be rolled out by Modi ?
A. 25000 crore
B. 26000 crore
C. 27000 crore
D. 28000 crore

Answer and Explanation

Answer: C

The 9,500 projects to be rolled out by Modi in Rajasthan are worth Rs.27,000 crores.

Question 3:Which country will support Afghanistan in fighting Taliban ?
A. UK
B. India
C. US
D. Pakistan

Answer and Explanation

Answer: C

US will provide military support to Afghanistan to fight against Taliban.

Question 4: Which country has been warned by US for being a safe haven to terrorists ?
A. UK
B. India
C. Bangladesh
D. Pakistan

Answer and Explanation

Answer: D

US President Donald Trump warned Pakistan for being a safe haven to terrorists.

Question 5: Which of the following is Apple’s recent Indian distributor ?
A. HCL Infosystems
B. Google
C. Microsoft
D. Alibaba

Answer and Explanation

Answer: A

HCL Infosystems is Apple’s recent Indian distributor.

Question 6: How many companies are to be delisted by BSE ?
A. 100
B. 200
C. 300
D. 400

Answer and Explanation

Answer: B

BSE will delist 200 companies.

Question 7: How many times has Vishwanathan Anand won Chess World Cup ?
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

Answer and Explanation

Answer: B

Indian Chess Player Vishwanathan Anand won Chess World Cup 2 times.

Question 8: Islamic State attacks rose by __ in 2016
A. 10%
B. 20%
C. 30%
D. 40%

Answer and Explanation

Answer: B

Islamic State attacks rose by 20% in 2016.

Question 9: Chess World Cup will be held in _____
A. India
B. Sri Lanka
C. Georgia
D. Bangladesh

Answer and Explanation

Answer: C

Chess World Cup will be held in Georgia between Sep 2 and 27.

Question 10: In which country did IS lose its territory?
A. Iraq
B. Pakistan
C. US
D. Afghanistan

Answer and Explanation

Answer: A

The Islamic State lost its territory in Iraq.

Daily Current Affairs: 22 August

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for August-2017
Happy Learning!
Aug-1Aug-2Aug-3Aug-4
Aug-5Aug-6Aug-7Aug-8
Aug-9Aug-10Aug-11Aug-12
Aug-13Aug-14Aug-15Aug-16
Aug-17Aug-18Aug-19Aug-20
Aug-21Aug-22

Daily-Current-Affairs-22-august-2017-Current-Affairs-Quiz-august-22-2017-Current-Affairs-Infographic