Current Affairs Quiz August 26 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz August 26 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz August 26 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz August 26 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 26 August 2017.

Question 1 : PM Modi recently announced a relief fund for which state?
A. Madhya Pradesh
B. Uttar Pradesh
C. Andhra Pradesh
D. Bihar

Answer and Explanation

Answer: D

PM Modi announced Rs.500 crore to flood-hit Bihar.

Question 2 : In which state will the liquor licenses be renewed ?
A. Madhya Pradesh
B. Uttar Pradesh
C. Andhra Pradesh
D. Karnataka

Answer and Explanation

Answer: D

Karnataka govt will renew the liquor licenses.

Question 3 : Which country recently test fired three missiles ?
A. N Korea
B. India
C. US
D. Pakistan

Answer and Explanation

Answer: A

N Korea launched the missiles and all the three failed.

Question 4 : Which country is Buckingham Palace located in?
A. UK
B. India
C. Bangladesh
D. Pakistan

Answer and Explanation

Answer: A

The Palace is located in UK.

Question 5 : Which of the following companies has employed a firm to find a new CEO?
A. Infosys
B. Google
C. Microsoft
D. Alibaba

Answer and Explanation

Answer: A

Infosys employed an executive firm to look for a new CEO.

Question 6 : Who among the following reached World Championships semis?
A. Sania
B. Saina
C. Pannoy
D. Anand

Answer and Explanation

Answer: B

Saina Nehwal entered the semis in the championships.

Question 7 : To which country does Mo Farah belong?
A. UK
B. India
C. Bangladesh
D. Pakistan

Answer and Explanation

Answer: A

Runner Mo Farah belongs to UK.

Question 8 : Which company recently suspended their phone’s pre-booking?
A. Google
B. Lenova
C. One Plus
D. Reliance Jio

Answer and Explanation

Answer: D

Reliance Jio suspended JioPhone’s pre-booking.

Question 9 : Which company fitted emission cheating devices in their cars?
A. Lamborghini
B. Volkswagen
C. Toyota
D. Skoda

Answer and Explanation

Answer: B

Volkswagen fitted emission cheating devices in 11 million cars.

Question 10 : In which country did IS lose its territory?
A. Iraq
B. Pakistan
C. US
D. Afghanistan

Answer and Explanation

Answer: A

The Islamic State lost its territory in Iraq.

Daily Current Affairs: 26 August

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for August-2017
Happy Learning!
Aug-1Aug-2Aug-3Aug-4
Aug-5Aug-6Aug-7Aug-8
Aug-9Aug-10Aug-11Aug-12
Aug-13Aug-14Aug-15Aug-16
Aug-17Aug-18Aug-19Aug-20
Aug-21Aug-22Aug-23Aug-24
Aug-25Aug-26Aug-27Aug-28
Aug-29Aug-30

Daily-Current-Affairs-26-august-2017-Current-Affairs-Quiz-august-26-2017-Current-Affairs-Infographic