Current Affairs Quiz August 27 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz August 27 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz August 27 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz August 27 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 27 August 2017.

Question 1 : Who has scored more than 350 goals in La Liga league?
A. Neymar
B. Cristiano Ronaldo
C. Lionel Messi
D. Suarez

Answer and Explanation

Answer: C

Barcelona forward Lionel Messi has become the first ever player to score 350 goals in La Liga.

Question 2 : Which ministry recently set up a task force for Artificial Intelligence?
A. Commerce Ministry
B. HRD Ministry
C. Finanace Ministry
D. Civil Aviation Ministry

Answer and Explanation

Answer: A

Commerce and Industry Minister Nirmala Sitharaman has constituted a Task Force chaired by V. Kamakoti of IIT Madras to explore possibilities to leverage Artificial Intelligence (AI) for development across various fields.

Question 3 : Recently government restricted import of Gold from which country?
A. S Africa
B. N Korea
C. Russia
D. S Korea

Answer and Explanation

Answer: D

Government restricted import of Gold and Silver from S Korea.

Question 4 : Which country is ready to help India to become a Pulse processing hub ?
A. US
B. Australia
C. Japan
D. Israil

Answer and Explanation

Answer: B

Australia is learnt to be exploring ways to help India transform into a ‘pulses-processing hub’.

Question 5 : Mayweather defeated ____ in a recent bout
A. Mohammad Ali
B. Vijendar Kumar
C. Manny Poquio
D. McGregor

Answer and Explanation

Answer: D

Undefeated professional boxer Floyd Mayweather Jr. defeated UFC champion Conor McGregor in the richest fight in History.

Question 6 : Boko Haram terrorist group belongs to which country?
A. Iran
B. Nigeria
C. Yemen
D. Afghanistan

Answer and Explanation

Answer: B

Boko Haram is a Nigeria based terrorist group.

Question 7 : Which country imposed fresh sanctions against Venezuela?
A. N Korea
B. Israil
C. US
D. Japan

Answer and Explanation

Answer: C

US imposed fresh sanctions against Venezuelan government.

Question 8 : Who will be next CJI of India?
A. JS Kehar
B. Dipak Misra
C. Mukul Rohatagi
D. Ram Jethmalani

Answer and Explanation

Answer: B

Justice Dipak Misra will take office as the 45th Chief Justice of India on Monday.

Question 9 : Who is Air Chief Marshal of India?
A. VK Singh
B. Col. Lamba
C. BS Dhanoa
D. Bipin Ravat

Answer and Explanation

Answer: C

BS Dhanoa is Air Chief Marshal of Indian Air Force.

Question 10 : Where is the Madame Tussaud museum in India?
A. Hyderabad
B. Delhi
C. Lucknow
D. Mumbai

Answer and Explanation

Answer: B

Delhi hosts the first Madame Tussauds museum in India.

Daily Current Affairs: 27 August

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for August-2017
Happy Learning!
Aug-1Aug-2Aug-3Aug-4
Aug-5Aug-6Aug-7Aug-8
Aug-9Aug-10Aug-11Aug-12
Aug-13Aug-14Aug-15Aug-16
Aug-17Aug-18Aug-19Aug-20
Aug-21Aug-22Aug-23Aug-24
Aug-25Aug-26Aug-27Aug-28
Aug-29Aug-30

Daily-Current-Affairs-27-august-2017-Current-Affairs-Quiz-august-27-2017-Current-Affairs-Infographic