Current Affairs Quiz August 28 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz August 28 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz August 28 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz August 28 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 28 August 2017.

Question 1: Who won Belgian Grand prix 20017 title?
A. Lewis Hamilton
B. Michael Schumacher
C. Seastian Vettel
D. Valtteri Bottas

Answer and Explanation

Answer: A

Mercedes’ British Formula On e driver Lewis Hamilton registered his 58th career race win after claiming Belgian Grand Prix title.

Question 2: Who has won silver medal at World Badminton Championship 2017?
A. Saina Nehwal
B. PV Sindhu
C. P Kshyap
D. Sai Praneet

Answer and Explanation

Answer: B

Shutttler PV Sindhu became second Indian to win a silver medal at the Badminton World championships, losing to Japan’s Nozomi Okuhara.

Question 3: Indian Ocean Conference-2017 will be held in which country?
A. India
B. Philippine
C. Sri Lanka
D. China

Answer and Explanation

Answer: C

Sushma Swaraj, External Affairs Minister will attend two day Indian Ocean conference in Colombo, Sri Lanka.

Question 4: FARC rebels recently announced to launch political party, the rebel group belongs to
A. Afghanistan
B. Bangladesh
C. Yemen
D. Colombia

Answer and Explanation

Answer: D

Colombia’s FARC rebels are in move to launch their own political party at a conference, where they will also declare candidate for next year’s general election.

Question 5: Manohar Parrikar is the Chief Minister of ____
A. Goa
B. Sikkim
C. Kerala
D. Gujarat

Answer and Explanation

Answer: A

Manohar Parrikar is CM of Goa.

Question 6: Which commodity exchange has started world’s first diamond futures exchange trading?
A. Indian Commodity Exchange
B. Universal Commodity Exchange
C. Singapore Commodity Exchange
D. London Commodity Exchange

Answer and Explanation

Answer: A

Indian Commodity Exchange(ICEX) commenced operatins as the world’s first diamond futures exchange.

Question 7: Dara Khosrowshahi has been appointed as the CEO of _____
A. OLA India
B. Tesla India
C. Uber
D. Kalanick

Answer and Explanation

Answer: C

Dara Khosrowshahi has been appointed the new CEO of Uber. His appointment comes after the former CEO Travis Kalanick stepped down from the post.

Question 8: First edition of Rural Games will take place in which state?
A. Tanil Nadu
B. Maharashtra
C. Karnataka
D. Delhi

Answer and Explanation

Answer: D

First edition of Rural Games will take place in Delhi.

Question 9: Who won this year’s British Grand Prix?
A. Sebastial Vettel
B. Valttero BOttas
C. Lewis Hamilton
D. Michael Schumacher

Answer and Explanation

Answer: C

Lewis Hamilton won this year British Grand Prix for fifth time.

Question 10: India recently won ODI series against which team?
A. S Africa
B. Sri Lanka
C. Pakistan
D. Windies

Answer and Explanation

Answer: B

India clinched 5 match ODI series against Sri Lanka after claiming six wicket win in 3rd ODI.

Daily Current Affairs: 28 August

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for August-2017
Happy Learning!
Aug-1Aug-2Aug-3Aug-4
Aug-5Aug-6Aug-7Aug-8
Aug-9Aug-10Aug-11Aug-12
Aug-13Aug-14Aug-15Aug-16
Aug-17Aug-18Aug-19Aug-20
Aug-21Aug-22Aug-23Aug-24
Aug-25Aug-26Aug-27Aug-28
Aug-29Aug-30

Daily-Current-Affairs-28-august-2017-Current-Affairs-Quiz-august-28-2017-Current-Affairs-Infographic