Current Affairs Quiz August 29 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz August 29 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz August 29 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz August 29 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 29 August 2017.

Question 1: Which tennis star has recently completed 15 months ban for doping?
A. Sania Mirza
B. Maria Sharapova
C. Serena Williams
D. Venus Williams

Answer and Explanation

Answer: B

Playing in her first Grand Slam game since returning to the sport following a 15-month ban for doping, wild card Maria Sharapova handed a defeat to second seed Simona Halep in the opening round of the US Open.

Question 2: Ahmed Khan a sportsman, recently passed away, he was a:
A. Cricket Player
B. Tennis Player
C. Hockey Player
D. Football Player

Answer and Explanation

Answer: D

India’s two time Olympic footballer and East Bengal legend Ahmed Khan passed away at the age of 90.

Question 3: India has recently signed a pact of grid integration of renewable energy with:
A. Germany
B. France
C. Russia
D. Japan

Answer and Explanation

Answer: A

India and Germany has signed an agreement on technical co-operation under the Indo-German Energy Program-Green Energy Corridors (IGEP-GEC).

Question 4: Ayatollah Khamenei is the supreme leader of which country?
A. Afghanistan
B. Iran
C. Yemen
D. Iraq

Answer and Explanation

Answer: B

Ayatollah Khamenei is supreme leader of Iran.

Question 5: Miss TransQueen India 2017 beauty contest took place in which city
A. Delhi
B. Rohtak
C. Gurugram
D. Kolkata

Answer and Explanation

Answer: C

Miss Trans Queen India 2017 is the first ever transgender beauty contest of the country and was held in Gurugram, Haryana.

Question 6:Which country recently imposed toughest law against plastic bags?
A. Japan
B. India
C. Kenya
D. Combodia

Answer and Explanation

Answer: C

Kenya imposed the world’s toughest law against plastic bags in the country to reduce plastic pollution.

Question 7:Which ride hailing app has started to offer insurance to driver-partners in India?
A. OLA
B. Tesla
C. Kalanick
D. Uber

Answer and Explanation

Answer: D

US-based cab aggregator Uber on Tuesday has said that it will roll out an insurance programme for over 4.5 lakh of its driver—partners in India in partnership with ICICI Lombard General Insurance.

Question 8: Cognizant is a ____ based company?
A. US
B. India
C. Japan
D. S Korea

Answer and Explanation

Answer: D

Cognizant is US based technology solution provider company.

Question 9:National sports day is celebrated on which day?
A. 27th August
B. 29th September
C. 29th August
D. 27th September

Answer and Explanation

Answer: C

National Sports day is celebrated on 29th August in the Memory of Hockey legend Major Dhyanchand.

Question 10: Which country is the largest producer of Wind Energy?
A. China
B. Japan
C. US
D. Germany

Answer and Explanation

Answer: A

China has by far the world’s biggest wind power sector, accounting for 31% of the global total.

Daily Current Affairs: 29 August

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for August-2017
Happy Learning!
Aug-1Aug-2Aug-3Aug-4
Aug-5Aug-6Aug-7Aug-8
Aug-9Aug-10Aug-11Aug-12
Aug-13Aug-14Aug-15Aug-16
Aug-17Aug-18Aug-19Aug-20
Aug-21Aug-22Aug-23Aug-24
Aug-25Aug-26Aug-27Aug-28
Aug-29Aug-30

Daily-Current-Affairs-29-august-2017-Current-Affairs-Quiz-august-29-2017-Current-Affairs-Infographic