Current Affairs Quiz August 3 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz August 3 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz August 3 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz August 3 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 3 August 2017.

Question 1: Which Indian state’s Taxi drivers are against installing GPS?
A. Andhra Pradesh
B. Madhya Pradesh
C. Maharashtra
D. Telangana

Answer and Explanation

Answer: C

Mumbai’s Taximen Association and Unions are against the installation of GPS since it’s a financial burden to the drivers.

Question 2: Who is the CEO of Standard Chartered Bank?
A. Indra Nooyi
B. Arundhathi Bhattacharya
C. Bill Winters
D. Satya Nadella

Answer and Explanation

Answer: C

Bill Winters is the CEO of Standard Chartered Bank.

Question 3: Which country’s Government website was recently hacked ?
A. Pakistan
B. India
C. Bangladesh
D. China

Answer and Explanation

Answer: A Pakistan Government’s website is hacked with the Indian Independence Day wishes on the screen.

Question 4: Online Income Tax Returns filing in India has increased by:
A. 10%
B. 20%
C. 30%
D. 40%

Answer and Explanation

Answer: B It increased by 20% to 2.33 crore from 1.92 crore last year.

Question 5: Which country has recently extended its hold on designating Masood Azhar as a terrorist ?
A. India
B. Sri Lanka
C. Pakistan
D. China

Answer and Explanation

Answer: D

China extended the hold for 3 months to designate Azhar as the terrorist by UN.

Question 6: Which country launched a intercontinental ballistic missile recently ?
A. Russia
B. US
C. S Korea
D. China

Answer and Explanation

Answer: B

The US Officials said that the launch is to prove the readiness and effectiveness of the air force.

Question 7: Which of the following brands is set to launch its line of clothing?
A. Reliance
B. Titan
C. Max
D. Patanjali

Answer and Explanation

Answer: D

Baba Ramdev’s Patanjali is set to launch clothing in April 2018.

Question 8: Who is the first Indian Para athlete to be awarded Khel Ratna ?
A. Jhajharia
B. Harmanpreet
C. Pujara
D. Mithali

Answer and Explanation

Answer: A

Devendra Jhajharia will become the first Indian para athlete to receive Rajiv Gandhi Khel Ratna award.

Question 9: A group belonging to which country hacked the websites of 3 Indian Institutes a few months ago?
A. Russia
B. US
C. Pakistan
D. China

Answer and Explanation

Answer: C

Pakistan’s “Pakistan Haxors crew” hacked the Indian Institutes websites 3 months ago.

Question 10: Which company has seen a huge profit rise, of 96.8% in June this year’s quarter?
A. Reliance
B. Titan
C. Max
D. Patanjali

Answer and Explanation

Answer: B

Titan’s profit rose to Rs.237.97 crore .

Daily Current Affairs: 3 August

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for August-2017
Happy Learning!
Aug-1Aug-2Aug-3Aug-4
Aug-5Aug-6Aug-7Aug-8
Aug-9Aug-10Aug-11Aug-12
Aug-13Aug-14Aug-15Aug-16
Aug-17Aug-18Aug-19Aug-20
Aug-21Aug-22Aug-23Aug-24
Aug-25Aug-26Aug-27Aug-28
Aug-29Aug-30

Daily-Current-Affairs-3-august-2017-Current-Affairs-Quiz-august-3-2017-Current-Affairs-Infographic