Current Affairs Quiz August 4 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz August 4 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz August 4 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz August 4 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 4 August 2017.

Question 1: Which is the single largest party in Upper House?
A. INC
B. BJP
C. NDA
D. UPA

Answer and Explanation

Answer: B

BJP is the single largest party in upper house i.e. Rajya Sabha.

Question 2: Who has become world’s most expensive footballer?
A. Gareth Bale
B. Lionel Messi
C. Paul Pogba
D. Neymar

Answer and Explanation

Answer: D

Brazil’s football star Neymar become the world’s most expensive footballer at Rs.1,680crore.

Question 3: Recently, India’s first private missile production facility was unveiled by which Indian venture?
A. Kalyani Group
B. Reliance Defence
C. Mahindra and Mahindra
D. DRDO

Answer and Explanation

Answer: A

A joint venture for production of private sector missile sub-system between the $2.5 billion Kalyani Group and Israel’s Rafael Advanced Defence Systems Ltd., was inaugurated near Hyderabad

Question 4: First meeting of Japan-India coordination forum was held in which city?
A. New Delhi
B. Hyderabad
C. Tokyo
D. Kyoto

Answer and Explanation

Answer: A First meeting of Japan-India coordination forum held in New Delhi.

Question 5: Who is chairman of NABARD?
A. Hasmukh Adhia
B. Arvind Panagariya
C. Uday Kotak
D. Harsh Kumar Banwal

Answer and Explanation

Answer: D

Harsh Kumar Banwal is the chairman of Mumbai headquartered NABARD.

Question 6: Which city is all set to have country’s first Heli-taxi service?
A. Mumbai
B. Bengaluru
C. Kolkata
D. Delhi

Answer and Explanation

Answer: B Bengaluru to have country’s first Heli-taxi service.

Question 7: Where is the headquarter of NABARD situated?
A. Beijing
B. Mumbai
C. Tokyo
D. Hyderaad

Answer and Explanation

Answer: A

NABARD headquarter is situated in Mumbai.

Question 8: Which is most valuable car making American company?
A. Chervolet
B. Ford
C. GM
D. Tesla

Answer and Explanation

Answer: D

Tesla is currently the most valuable American Car maker company.

Question 9: Who has been appointed as the CMD of SIDBI?
A. Mohammad Mustafa
B. Sunil Narain
C. Arvind Panagariya
D. Arvind Subramanian

Answer and Explanation

Answer: A

Senior bureaucrat Mohammad Mustafa appointed as Chairman and Manging Director in Small Industries Development Bank of India (SIDBI).

Question 10: Which football club has signed Neymar for a record deal?
A. Barcelona
B. Manchester United
C. PSG
D. Lancaster City

Answer and Explanation

Answer: C Paris Saint-Germain(PSG) signed Neymar for record Rs.1,680crore for a five year deal from Barcelona.

Daily Current Affairs: 4 August

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for August-2017
Happy Learning!
Aug-1Aug-2Aug-3Aug-4
Aug-5Aug-6Aug-7Aug-8
Aug-9Aug-10Aug-11Aug-12
Aug-13Aug-14Aug-15Aug-16
Aug-17Aug-18Aug-19Aug-20
Aug-21Aug-22Aug-23Aug-24
Aug-25Aug-26Aug-27Aug-28
Aug-29Aug-30

Daily-Current-Affairs-4-august-2017-Current-Affairs-Quiz-august-4-2017-Current-Affairs-Infographic