Current Affairs Quiz August 5 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz August 5 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz August 5 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz August 5 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 5 August 2017.

Question 1: Who is the Foreign Minister of Pakistan?
A. Nawaz Sharif
B. Shahid Sharif
C. Shahid Abbasi
D. Khawaja Asif

Answer and Explanation

Answer: D Khawaja Asif is the first full time Foreign Minister of Pakistan since 2013.

Question 2: Which city has got a machine to diagnose HIV in 90 minutes?
A. Delhi
B. Bengaluru
C. Chennai
D. Mumbai

Answer and Explanation

Answer: D

King Edward Memorial Hospital, Mumbai has got the machine GeneXpert.

Question 3: Which city will have automated parking facility soon?
A. Delhi
B. Bengaluru
C. Chennai
D. Mumbai

Answer and Explanation

Answer: B

Bengaluru roads will have automated parking facility.

Question 4: Which company will buy Brilliant Basics?
A. TCS
B. CTS
C. Infosys
D. Wipro

Answer and Explanation

Answer: C Infosys will buy Brilliant Basics for Rs.63 crore.

Question 5: Which country has appointed its 1st full time Foreign Minister since 2013?
A. India
B. Sri Lanka
C. Pakistan
D. Afghanistan

Answer and Explanation

Answer: C

Pakistan appointed Khawaja Asif as the Foreign Minister..

Question 6: Which Indian bank became the 6th to cross Rs.1 lakh crore market capitalisation ?
A. HSBC
B. HDFC
C. ICICI
D. IndusInd

Answer and Explanation

Answer: D

IndusInd has crossed Rs.1 lakh crore market capitalisation.

Question 7: How many Indian-Americans were recently appointed to key govt posts by the US Senate?
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

Answer and Explanation

Answer: C

3 Indian-Americans were appointed to key government posts.

Question 8: Students of which state have sent Rakhi to Indian Soldiers?
A. Madhya Pradesh
B. Karnataka
C. Uttar Pradesh
D. Andhra Pradesh

Answer and Explanation

Answer: C

UP students sent a 100-feet long Rakhi to Indian soldiers.

Question 9: Which university has been accused of discriminating against Indians and Asians ?
A. Harvard
B. Stanford
C. Wharton
D. London

Answer and Explanation

Answer: A

Harvard University is accused by the US Department of Justice.

Question 10: Who is the 2nd fastest Indian player to reach 150 test wickets?
A. Ashwin
B. Jadeja
C. Kohli
D. Dhoni

Answer and Explanation

Answer: B

Ravindra Jadeja has reached 150 Test wickets.

Daily Current Affairs: 5 August

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for August-2017
Happy Learning!
Aug-1Aug-2Aug-3Aug-4
Aug-5