Current Affairs Quiz August 7 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz August 7 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz August 7 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz August 7 2017 followed by 7 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 7 August 2017.

Question 1: Which is capital city of North Korea?
A. Baghdad
B. Seoul
C. Tokyo
D. Pyongyang

Answer and Explanation

Answer: D

Pyongyang is the capital city of North Korea.

Question 2: Who is Prime Minister of Nepal?
A. Bhimsen Thapa
B. Ram Bahadur Deuba
C. Sher Bahadur Deuba
D. Pushpa Kamal Dahal

Answer and Explanation

Answer: C

Sher Bahadur Deuba is the Prime Minister of Nepal.

Question 3: Which research institute has made a navigation system to rely on Indian atomic clocks?
A. Kalyani Group
B. Reliance Defence
C. ISRO
D. DRDO

Answer and Explanation

Answer: C

ISRO made navigation system to rely on Indian atomic clocks.

Question 4: National Physics Laboratory is located in which city?
A. New Delhi
B. Hyderabad
C. Mumbai
D. Greater Noida

Answer and Explanation

Answer: A

National Physics Laboratory is located in New Delhi.

Question 5: National handloom day is celebrated on which day?
A. 28th August
B. 7th August
C. 1st August
D. 9th August

Answer and Explanation

Answer: B

National handloom day is celebrated on 7th August.

Question 6: MobiKwik recently inked an agreement with which finance firm?
A. Mannapuram FInance
B. Bajaj Finance
C. HDFC Finance
D. Kotak Finance

Answer and Explanation

Answer: B MobiKwik recently inked an agreement with Bajaj Finance.

Question 7: Britania’s largest plant will be operational in which state?
A. Maharashtra
B. Telangana
C. Andhra Pradesh
D. Karnataka

Answer and Explanation

Answer: A

Leading Indian FMCG brand Britania is going to set up its largest plant in Maharashtra in a food park at Ranjangaon, Pune.

Question 8: Kerala High Court recently lifted a ban on which sport person?
A. S Sreesanth
B. Ajay Sharma
C. Ajay Jadeja
D. Manoj Prabhakar

Answer and Explanation

Answer: A

The Kerala High Court lifted BCCI’s lifetime ban imposed on cricketer S Sreesanth from the sport over the IPL2013 spot-fixing case.

Question 9: Cess on SUVs, Luxury cars will be hiked after GST council’s recommendation from 15% to_______
A. 20%
B. 25%
C. 28%
D. 22%

Answer and Explanation

Answer: B

Sport Utility Vechicles, mid-sized, large, and luxury cars will cost more as the GST (Goods and Services Tax) Council has approved a proposal to hike cess on them to 25% from 15%.

Question 10: Which country’s Internet service was disrupted recently?
A. Iran
B. Pakistan
C. Iraq
D. Bangaldesh

Answer and Explanation

Answer: B

Internet services were disrupted across Pakistan for about 38 hours due to a fault in the India-Middle East-Western Europe submarine cable, affecting flight services and other activities.

Daily Current Affairs: 7 August

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for August-2017
Happy Learning!
Aug-1Aug-2Aug-3Aug-4
Aug-5Aug-6Aug-7

Daily-Current-Affairs-7-august-2017-Current-Affairs-Quiz-august-7-2017-Current-Affairs-Infographic