Current Affairs Quiz August 8 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz August 8 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz August 8 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz August 8 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 8 August 2017.

Question 1: Who is the External Affairs Minister of India?
A. Narendra Modi
B. Arun Jaitley
C. Rajnath Singh
D. Sushma Swaraj

Answer and Explanation

Answer: D

Sushma Swaraj is the External Affairs Minister of India.

Question 2: Which country will Sushma Swaraj visit in September ?
A. Pakistan
B. Sri Lanka
C. Bangladesh
D. Nepal

Answer and Explanation

Answer: C

Sushma Swaraj will visit Bangladesh to attend Bangladesh-India Joint Consultative Commission meeting..

Question 3: Mayor of a state of which country lived as a homeless man to learn more about the citizens and their problems?
A. US
B. Sri Lanka
C. Pakistan
D. Afghanistan

Answer and Explanation

Answer: A

Ben McAdams, mayor of US State Utah lived as a homeless man for deeper understanding of their problems.

Question 4: Who is the Chief Justice of India?
A. Karnan
B. Dipak Mishra
C. Jagdish Singh Khehar
D. Pinarayi Vijayan

Answer and Explanation

Answer: C Jagdish Singh Khehar is the Chief Justice of India.

Question 5: Which country has vowed to pay more price for N Korea sanctions?
A. Russia
B. Sri Lanka
C. China
D. US

Answer and Explanation

Answer: C

China vows to pay more price as 90% of N Korea’s trade is with China.

Question 6: Who is going to be the next Chief Justice of India?
A. Karnan
B. Dipak Mishra
C. Jagdish Singh
D. Pinarayi Vijayan

Answer and Explanation

Answer: C

Dipak Mishra will be the 45th Chief Justice of India .

Question 7: Who is the founder of Walmart?
A. Tom Walton
B. Steuart Walton
C. Satya Nadella
D. Bill Gates

Answer and Explanation

Answer: A

Tom Walton is the founder of Walmart.

Question 8: Who is the CEO of Rapha, the company which was recently bought by Walmart heirs recently?
A. Bill Gates
B. Steve Jobs
C. Jeff Bezos
D. Simon Mottram

Answer and Explanation

Answer: D

Simon Mottram is the CEO of Rapha, the company which was recently bought by Walmart heirs recently

Question 9: Who is the world no 1 all-rounder cricket player?
A. Kohli
B. Jadeja
C. Raina
D. Dhoni

Answer and Explanation

Answer: B

Jadeja is world no 1 all-rounder..

Question 10: Who among the following tennis players is currently ranked 3rd in the world ?
A. Federer
B. Paes
C. Sania
D. Saina

Answer and Explanation

Answer: A

Swiss Tennis Player Roger Federer ranks 3rd in the world.

Daily Current Affairs: 8 August

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for August-2017
Happy Learning!
Aug-1Aug-2Aug-3Aug-4
Aug-5Aug-6Aug-7Aug-8
Aug-9Aug-10Aug-11Aug-12
Aug-13Aug-14Aug-15Aug-16
Aug-17Aug-18Aug-19Aug-20
Aug-21Aug-22Aug-23Aug-24
Aug-25Aug-26Aug-27Aug-28
Aug-29Aug-30

Daily-Current-Affairs-8-august-2017-Current-Affairs-Quiz-august-8-2017-Current-Affairs-Infographic