Current Affairs Quiz December 10 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz December 10 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz December 10 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz December 10 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 10 December 2017

Question 1:Gianno Infantino is the Presidnet of _____.
A. IMF
B. WEF
C. FIFA
D. ICC

Answer and Explanation

Answer: C

Giaano Infantino is the Presidnet of FIFA.

Question 2:According to which agency India’s GDP will be 7.5% in 2018?
A. Morgan Stanley
B. Barclays
C. J P Morgan
D. Goldman Sachs

Answer and Explanation

Answer: A

According to a report by global brokerage firm Morgan Stanley, India’s GDP growth is likely to accelerate from 6.4% this year to 7.5% in 2018, and to 7.7% in 2019.

Question 3:According to Union Minister Chaudhari Birendra Singh SAIL and ___ will form Joint Venture.
A. Tata Steel
B. Arcelor Mittal
C. Rajuri Steels
D. Adani Steel

Answer and Explanation

Answer: B

Union Steel Minister Chaudhary Birendra Singh said that the joint venture(JV) between Steel Authority of India(SAIL) and ArcelorMittal will be signed soon.

Question 4:‘Bodhi Parva: BIMSTEC Festival of Budhist Heritage’ inaugurated in which city?
A. Bodhgaya
B. Mumbai
C. Bangalore
D. New Delhi

Answer and Explanation

Answer: D

Minister of State for Culture Dr. Mahesh Sharma has inaugurated the three days ‘Bodhi Parva: BIMSTEC Festival of Buddhist Heritage’ in New Delhi.

Question 5:Mohamoud Abbas is the President of ____.
A. Syria
B. Sudan
C. Palestine
D. Israel

Answer and Explanation

Answer: C

Mohamoud Abbas is the President of Palestine.

Question 6:In which country is Hambantota Port located?
A. China
B. Sri Lanka
C. Bangladesh
D. India

Answer and Explanation

Answer: B

Hambantota Port is located in Sri Lanka.

Question 7:Who is President of World Bank?
A. Jim Yong Kim
B. Kim Jong Un
C. Kristina Stewart
D. Christine Legarde

Answer and Explanation

Answer: A

Jim Yong Kim is the President of World Bank.

Question 8:Which of the following country is not member of BIMSTEC?
A. Pakistan
B. India
C. Nepal
D. Sri Lanka

Answer and Explanation

Answer: A

BIMSTEC is the Bay of Bengal Initiative for Multi-Sectoral Technical and Economic Cooperation consisting India, Bangladesh, Bhutan, Myanmar, Nepal, Sri Lanka and Thailand.

Question 9:Human Rights Day is celebrated every year on _____.
A. 3rd December
B. 2nd December
C. 4th December
D. 10th December

Answer and Explanation

Answer: D

Human Rights Day is observed every year on 10th December.

Question 10:UN Women and ____ launched ‘We The Women’ event in Mumbai.
A. Google
B. Yahoo
C. Facebook
D. Apple

Answer and Explanation

Answer: C

Un Women in collaboration with Facebook inaugurated a two day event in Mumbai titled ‘We The Women’ to empower and recognize the magnificent contribution of women in our society.

Daily Current Affairs: 10 December

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for December-2017
Happy Learning!
Dec-1Dec-2Dec-3Dec-4
Dec-5Dec-6Dec-7Dec-8
Dec-9Dec-10

Daily-Current-Affairs-10-december-2017-Current-Affairs-Quiz-december-10-2017-Current-Affairs-Infographic