Current Affairs Quiz 5 December 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 5 December 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 5 December 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 5 December 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 5 December 2017

Question 1:China stops funding projects in ____
A. Taiwan
B. Pakistan
C. India
D. Afghanistan

Answer and Explanation

Answer: B

China stops funding projects in Pakistan.

Question 2:Google has made its first direct investment in an Indian startup named:
A. Swiggy
B. Paytm
C. Dunzo
D. Unacademy

Answer and Explanation

Answer: C

Google has made its first direct investment in an Indian startup, picking up a minority stake in hyper-local concierge and delivery player Dunzo.

Question 3: ___ to diversify into solar power business.
A. Reliance
B. Patanjali
C. Ayur
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

Patanjali to diversify into solar power business.

Question 4: Who is the Chief Minister of Uttar Pradesh?
A. Edappadi Palanisamy
B. Chandrababu Naidu
C. Chandrasekhar
D. Yogi Adithyanath

Answer and Explanation

Answer: D

Yogi Adithyanath is the CM of Uttar Pradesh.

Question 5: Ockhi is a __
A. Tsunami
B. Cyclone
C. Typhoon
D. Robot

Answer and Explanation

Answer: B

Ockhi is a cyclone affecting Tamil Nadu and Kerala.

Question 6: Boom is __ based startup
A. Iraq
B. Iran
C. Kuwait
D. US

Answer and Explanation

Answer: D

Boom is US based startup.

Question 7: SC has fixed Ayodhya dispute matter for further hearing in_______
A. Jan 2018
B. Feb 2018
C. April 2018
D. March 2018

Answer and Explanation

Answer: B

SC fixes Ayodhya dispute matter for further hearing on Feb 8.

Question 8: _____ has funded aerospace startup Boom.
A. Japan airlines
B. Jet Airways
C. Air Asia
D. Air India

Answer and Explanation

Answer: D

Japan airlines funded aerospace startup Boom.

Question 9: China has stopped funding ______ projects in Pakistan.
A. 1
B. 2
C. 3
D. 8

Answer and Explanation

Answer: C

China stops funding 3 projects in Pakistan.

Question 10:Kohli scored __ runs against Sri Lanka in three different test series.
A. 600
B. 610
C. 620
D. 630

Answer and Explanation

Answer: B

Kohli scored 610 runs against Sri Lanka.

Daily Current Affairs: 5 December

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for December-2017
Happy Learning!
Dec-1Dec-2Dec-3Dec-4
Dec-5

Daily-Current-Affairs-5-december-2017-Current-Affairs-Quiz-december-5-2017-Current-Affairs-Infographic