Current Affairs Quiz 7 December 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 7 December 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 7 December 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 7 December 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 7 December 2017

Question 1:Aadhar-mobile linking deadline is on ___ 6th
A. January
B. February
C. March
D. April

Answer and Explanation

Answer: B

Aadhar-mobile linking deadline is on February 6th .

Question 2: Vinay Katiyar belongs to __ party
A. Congress
B. BJP
C. Samajwadi
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

Vinay Katiyar belongs to BJP party.

Question 3: Which is the 1st state to endorse Triple Talaq bill?
A. Uttarakhand
B. Uttar Pradesh
C. Madhya Pradesh
D. Andhra Pradesh

Answer and Explanation

Answer: B

Uttar Pradesh is the 1st state to endorse Triple Talaq bill.

Question 4: Bitcoin has recently surpassed _____ mark
A. 11,000 dollar
B. 12,000 dollar
C. 13,000 dollar
D. 14,000 dollar

Answer and Explanation

Answer: D

Bitcoin surpasses $14,000 mark.

Question 5: Sergey Ryabkov is a Deputy Foreign Minister of ______
A. Japan
B. Russia
C. Pakistan
D. Sri Lanka

Answer and Explanation

Answer: B

Sergey Ryabkov is the Deputy Foreign Minister of Russia.

Question 6: New York’s Midtown is world’s _____ most expensive office.
A. 1st
B. 2nd
C. 3rd
D. 4th

Answer and Explanation

Answer: B

New York’s Midtown is world’s 2nd most expensive office.

Question 7: New York’s Midtown is in ______
A. Singapore
B. Malaysia
C. Hong Kong
D. China

Answer and Explanation

Answer: C

New York’s Midtown is in Hong Kong.

Question 8: Who holds number 1 position in ICC Test ranking for batsmen?
A. Virat Kohli
B. MS Dhoni
C. Steve Smith
D. Chris Gayle

Answer and Explanation

Answer: C

Steve Smith holds number 1 position in ICC Test ranking for batsmen.

Question 9: Virat Kohli holds __ rank in ICC Test ranking for batsmen.
A. 1
B. 2
C. 3
D. 8

Answer and Explanation

Answer: B

Virat Kohli holds 2nd rank in ICC Test ranking for batsmen.

Question 10:As of today, Bitcoin has increased by ___ in the last one year.
A. 1150%
B. 1250%
C. 1350%
D. 1450%

Answer and Explanation

Answer: C

Bitcoin has increased by 1350% in the last one year.

Daily Current Affairs: 7 December

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for December-2017
Happy Learning!
Dec-1Dec-2Dec-3Dec-4
Dec-5Dec-6Dec-7Dec-8

Daily-Current-Affairs-7-december-2017-Current-Affairs-Quiz-december-7-2017-Current-Affairs-Infographic