Current Affairs Quiz December 8 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz December 8 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz December 8 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz December 8 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 8 December 2017

Question 1: Who has won the Ballon d’Or award this year?
A. Lionel Messi
B. Ronaldo
C. Neymar
D. Usain Bolt

Answer and Explanation

Answer: B

Ronaldo has won the Ballon d’Or award.He has won it for the second time beating Neymar and Lionel Messi.

Question 2: Who is the first Indian to win the gold medal at Para Swimming Championship?
A. Kanchanmala Pande
B. Mariyappan Thangavelu
C. Bhimrao Kesarkar
D. Varun Chaturvedi

Answer and Explanation

Answer: A

She won gold in 200 metre medley event in the S-11 category in Para Swimming Championship.

Question 3:Which country banned the use of Bitcoin recently?
A. Myanmar
B. Indonesia
C. China
D. Thailand

Answer and Explanation

Answer: B

Indonesia banned it. “Financial technology operators are banned from using virtual currency in payment system activities,” said deputy governor at Bank Indonesia (BI).

Question 4: Alibaba to invest for one third stake in Bengaluru-based startup ____.
A. Bigbasket
B. Magicbricks
C. OYO
D. Redbus

Answer and Explanation

Answer: A Alibaba to invest for one third stake in Bengaluru-based startup of online grocer BigBasket.

Question 5:Which city is claimed to be the capital of Israel and Palestine?
A. Peru
B. Istanbul
C. Jerusalem
D. Jamaica

Answer and Explanation

Answer: C

The holy city of Jerusalem is claimed as the capital of both Israel and Palestine.

Question 6: Which site has been awarded the best UNESCO World Heritage site?
A. The Angkor Wat temple
B. Machu Pichu
C. Taj Mahal
D. Great Wall of China

Answer and Explanation

Answer: A

The Angkor Wat temple topped the list of UNESCO World Heritage site.

Question 7:Where is Machu Pichu located?
A. Peru
B. Taiwan
C. South Korea
D. China

Answer and Explanation

Answer: A

Machu Pichu is located in Peru.

Question 8: Which position has Taj Mahal secured in UNESCO World Heritage site?
A. 4th
B. 3rd
C. 2nd
D. 1st

Answer and Explanation

Answer: C

India’s Taj Mahal rated 2nd best UNESCO World Heritage site.

Question 9: From where the rockets were fired on Israel as claimed by Israeli Army?
A. Gazi Strip
B. North Korea
C. South Korea
D. Seoul

Answer and Explanation

Answer: A

Rockets were fired from the Gaza Strip on Thursday towards the Israeli territory but failed to reach the targets said Israeli Army.

Question 10: Which is the Palestine militant group ?
A. Jaish-e-Mohommad
B. Hamas
C. Lashkar-e-Toiba
D. Al-Qaeda

Answer and Explanation

Answer: B

The Army responded by attacking two posts of the Palestine militant group Hamas in Gaza Strip.

Daily Current Affairs: 8 December

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for December-2017
Happy Learning!
Dec-1Dec-2Dec-3Dec-4
Dec-5Dec-6Dec-7Dec-8

Daily-Current-Affairs-8-december-2017-Current-Affairs-Quiz-december-8-2017-Current-Affairs-Infographic