Current Affairs Quiz 9 December 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 9 December 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 9 December 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 9 December 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 9 December 2017

Question 1:Who is the Chief Election Commissioner of India?
A. KK Venugopal
B. Ranjit Kumar
C. Achal Kumar Joti
D. Rajnath Singh

Answer and Explanation

Answer: C

Achal Kumar Joti is the Chief Election Commissioner of India.

Question 2: Homai Vyarawalla is India’s 1st woman ____
A. Freedom fighter
B. IPS
C. Photojournalist
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: C

Homai Vyarawalla is India’s first woman photojournalist.

Question 3: US recognised ___ as the capital of Israel.
A. West Jerusalem
B. East Jerusalem
C. Jerusalem
D. No recognition

Answer and Explanation

Answer: C

US recognised Jerusalem as the capital of Israel.

Question 4: Bitcoin has recently surpassed _____ mark
A. 11,000 dollars
B. 12,000 dollars
C. 13,000 dollars
D. 14,000 dollars

Answer and Explanation

Answer: D

Bitcoin surpasses $14,000 mark.

Question 5: Which country has acquired world’s costliest painting?
A. Japan
B. Russia
C. Abu Dhabi
D. Sri Lanka

Answer and Explanation

Answer: C

Abu Dhabi has acquired world’s costliest painting.

Question 6: India’s next ODI is against___
A. Australia
B. South Africa
C. Sri Lanka
D. Pakistan

Answer and Explanation

Answer: C

India’s next ODI is against Sri Lanka.

Question 7: India is tied with __ in ODI ranking
A. Australia
B. Malaysia
C. South Africa
D. China

Answer and Explanation

Answer: C

India is tied with Australia in ODI rankings.

Question 8: Ethereum is a ______
A. Company
B. Stock Exchange
C. Cryptocurrency
D. Game

Answer and Explanation

Answer: C

Ethereum is a cryptocurrency.

Question 9: Forbes is a ___
A. Automaker
B. Magazine
C. Shoemaker
D. Cosmetics manufacturer

Answer and Explanation

Answer: B

Forbes is a magazine.

Question 10:India has bagged ___ medals on Day 1 of Asian Airgun championships
A. 2
B. 3
C. 4
D. 5

Answer and Explanation

Answer: D

India bags 5 medals on Day 1 of Asian Airgun championships.

Daily Current Affairs: 9 December

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for December-2017
Happy Learning!
Dec-1Dec-2Dec-3Dec-4
Dec-5Dec-6Dec-7Dec-8
Dec-9Dec-10

Daily-Current-Affairs-9-december-2017-Current-Affairs-Quiz-december-9-2017-Current-Affairs-Infographic