Current Affairs Quiz July 10 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz July 10 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz July 10 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz July 10 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 10 July 2017.

Question 1: Who won Austrian Grand Prix 2017?
A. Daniel Ricciardo
B. Lewis Hamilton
C. Sebestian Vettel
D. Valtteri Bottas

Answer and Explanation

Answer: D

Valtteri Bottas won the Austrian Grand Prix2017 for Mercedes.

Question 2: India has conducted Joint Naval Exercise with Japan and US recently, it is known as,
A. MAITRI
B. MALBAR
C. INDRA
D. DRAD SANKALP

Answer and Explanation

Answer: B

Malabar, The trilateral annual naval exercise by India, US and Japan navy held every year.

Question 3:  Who has been elected as a president of NRAI(National Rifle Association of India)?.
A. Pavan Kumar
B. Ahal Kumar Joti
C. Amrindar Singh
D. Raminder Singh

Answer and Explanation

Answer: D

Raminder Singh Re elected as president of NRAI.

Question 4: Where was the first edition of WINGS 2017 held?
A. Lucknow
B. New Delhi
C. Pune
D.Mumbai

Answer and Explanation

Answer: B

The first edition of WINGS 2017, expanding regional connectivity hosted in New Delhi.

Question 5: To which country does Rohingy Muslim Community belong?
A. Myanmar
B. Somalia
C. Bhutan
D. India

Answer and Explanation

Answer: A

Rohingya is a Muslim community belongs to Myanmar.

Question 6: Which Indian oil firm is set to import oil from US through cargo?
A. HP
B. IOC
C. Reliance
D. Essar

Answer and Explanation

Answer: B

IOC(Indian Oil Corporation) is set to receive Cargo in October 2017 for inporting crude oil from US.

Question 7: Currently which country has biggest foreign exchange reserve?
A. Japan
B. India
C. China
D. Netherland

Answer and Explanation

Answer: C

China has world’s largest foreign exchange reserve with $3,520.4, India ranks 7th in this list globally.

Question 8: Which country has topped the medal list of 22nd Asian Athletics Championship held at Bhubneshwar, Odisha?
A. Japan
B. China
C. India
D. South Korea

Answer and Explanation

Answer: C

India bagged 29 medals including 12 Golds to top the tally at the Asian Athletics Championship for first time ever.

Question 9: The Supreme Court has lifted the stay on admissions to which prestigious educational institute recently?
A. IIMs
B. AIIMS
C. IITs
D. AFMC

Answer and Explanation

Answer: C

The Supreme Court lifted the stay it had put on counselling for admission in various engineering colleges, including IITs and NITs, over the bonus marks issue. It was lifted after authorities claimed it is not possible to revise the merit list.

Question 10: Which Indian Player has recently won South Australian Squash championship?
A. Saurav Ghosal
B. Siddharth Suchde
C. Cyrus Poncha
D. Harinder Sandhu

Answer and Explanation

Answer: D

Indian squash player Harinder Sandhu won the South Australian Squash Championsip. Sadnhu, ranked 77th in the world, defeated Australian Rhys dwling, who was playing his third final in a row.

Daily Current Affairs: 10 July

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for July-2017
Happy Learning!
Jul-1Jul-2Jul-3Jul-4
Jul-5Jul-6Jul-7Jul-8
Jul-9Jul-10Jul-11Jul-12
Jul-13Jul-14Jul-15Jul-16
Jul-17Jul-18Jul-19Jul-20
Jul-21Jul-22Jul-23Jul-24
Jul-25Jul-26Jul-27Jul-28
Jul-29Jul-30Jul-31

Daily-Current-Affairs-10-july-2017-Current-Affairs-Quiz-july-10-2017-Current-Affairs-Infographic