Current Affairs Quiz July 11 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz July 11 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz July 11 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz July 11 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 11 July 2017.

Question 1: How many pounds is the portrait of Gandhi auctioned for ?
A. 32,000
B. 32,500
C. 33,000
D. 33,500

Answer and Explanation

Answer: B

A rare pencil portrait of Gandhi is auctioned for 32,500 pounds.

Question 2: Who sketched the portrait of Gandhi that is up for auction ?
A. Warren Hastings
B. Da Vinci
C. John Henry
D. Jawaharlal Nehru

Answer and Explanation

Answer: C

John Henry sketched the pencil portrait of Mahatma Gandhi.

Question 3: Who is the Prime Minister of Iraq?

A. Haider-al-Abadi
B. Nawaz Shariff
C. Theresa May
D. Narendra Modi

Answer and Explanation

Answer: A

PM Haider-al-Abadi announced total victory in Mosul after a nine month long fight against IS.

Question 4: Who will head the White House’s Office of Information and Regulatory Affairs ?
A. Boris Bershteyn
B. John D. Graham
C. Cass Sunstein
D. Neomi Rao

Answer and Explanation

Answer: D

Indian – American Neomi Rao has been named by the US Senate to head the Office of Information and Regulatory Affairs.

Question 5: How many people are employed by Microsoft’s partners?
A. 16 million
B. 17 million
C. 18 million
D. 19 million

Answer and Explanation

Answer: B

Microsoft’s partners employ about 17 million people in the world.

Question 6: Who won against Nadal in the titanic 5 setter match at Wimbledon 2017?
A. Gilles Muller
B. Novak Djokovich
C. Marin Cillic
D. Roger Federer

Answer and Explanation

Answer: A

Muller won against Nadal and headed to quarter finals at Wimbledon 2017.

Question 7: What is the value of Nifty today, which is it’s all time high value?
A. 7800
B. 6800
C. 5800
D. 9800

Answer and Explanation

Answer: D

Nifty has reached an all time fresh 9800.

Question 8: On which of the following GST has been removed?
A. Dryfruits
B. Juices
C. Prasadams
D. Newspapers

Answer and Explanation

Answer: C

GST is removed on prasadams offered at religious institutions.

Question 9: Who is the CEO of Microsoft?
A. Satya Nadella
B. Sundar Picchai
C. Steve Jobs
D. Jeff Bezos

Answer and Explanation

Answer: A

Indian-American Satya Nadella is the CEO of Microsoft.

Question 10: The SYL canal issue, is related to water sharing problem between which two states of India?
A. Himachal and Punjab
B. Rajasthan and Punjab
C. Haryana and Punjab
D. Himachal and Haryana

Answer and Explanation

Answer: C

The controversial 1981 water-sharing agreement came into being after Haryana was carved out of Punjab in 196 and the Supreme Court on Tuesday said the orders passed by it on the Sutlej-Yamuna Link (SYL) canal issue have to be “respected and executed” and the governments of Punjab and Haryana have a duty to obey them.

Daily Current Affairs: 11 July

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for July-2017
Happy Learning!
Jul-1Jul-2Jul-3Jul-4
Jul-5Jul-6Jul-7Jul-8
Jul-9Jul-10Jul-11Jul-12
Jul-13Jul-14Jul-15Jul-16
Jul-17Jul-18Jul-19Jul-20
Jul-21Jul-22Jul-23Jul-24
Jul-25Jul-26Jul-27Jul-28
Jul-29Jul-30Jul-31

Daily-Current-Affairs-11-july-2017-Current-Affairs-Quiz-july-11-2017-Current-Affairs-Infographic