Current Affairs Quiz July 12 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz July 12 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz July 12 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz July 12 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 12 July 2017.

Question 1: India’s retail inflation rate recorded low in June 2017,which is:
A. 2.18%
B. 3.01%
C. 1.44%
D. 1.54%

Answer and Explanation

Answer: D

India’s retail inflatin hit record low of 1.54% in June.

Question 2: Which IT major has planned to provide Internet via TV channels?
A. Berkshire-Hathaway
B. Google
C. Microsoft
D. Facebook

Answer and Explanation

Answer: C

Microsoft unveild $10 billion plan to offer Internet through TV channels.

Question 3: Which country has planned to block VPNs by 2018?
A. North Korea
B. United States
C. Iraq
D. China

Answer and Explanation

Answer: D

China moves to block Internet VPNs from 2018.

Question 4: Which is the capital city of Iraq?
A. Bagdad
B. Mosul
C. Tehran
D. Raqqa

Answer and Explanation

Answer: B

Baghdad is a capital city of The Republic of Iraq.

Question 5: Where has US deployed anti-aircraft missiles recently?
A. Baltic
B. South Korea
C. Afghanistan
D. Raqqa

Answer and Explanation

Answer: A

US deployed advenaced anti-aircraft missiles in Baltics first time.

Question 6: Who is the new CEO of Twitter?
A. Satya Nadela
B. Jeff Bezos
C. Jack Dorsey
D. Shantanu Narayen

Answer and Explanation

Answer: C

Jack Dorsey is a CEO of Twitter.

Question 7: Which app has recently been launched by IT-dept for paying tax?
A. Bheem
B. Aaykar Setu
C. Digital India
D. MEA India

Answer and Explanation

Answer: B

’Aaykar Setu’ new app launched by IT-dept to help citizens pay taxes on mobile.

Question 8: Who is the all-time highest run scorer in women’s ODI?
A. Belinda Clarke
B. Mithali Raj
C. Clarie Taylor
D. Charlotte Edwards

Answer and Explanation

Answer: B

Mithali Raj is all-time highest run scorer in Women ODIs.

Question 9: Who has been named as Captain of SL test squad?
A. Tilakratne Dilshan
B. Chandimal
C. Tharanga
D. Angelo Mathews

Answer and Explanation

Answer: B

Chandimal, Tharanga named SL test and limited overs captain after Angelo Mathews’ resignation.

Question 10: Which South African player has been convicted for Match Fixing recently?
A. Mangliso
B. David Miller
C. Hashim Amla
D. Tsosobe

Answer and Explanation

Answer: C

Tsotsobe handed eight-year ban for match fixing.

Daily Current Affairs: 12 July

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for July-2017
Happy Learning!
Jul-1Jul-2Jul-3Jul-4
Jul-5Jul-6Jul-7Jul-8
Jul-9Jul-10Jul-11Jul-12
Jul-13Jul-14Jul-15Jul-16
Jul-17Jul-18Jul-19Jul-20
Jul-21Jul-22Jul-23Jul-24
Jul-25Jul-26Jul-27Jul-28
Jul-29Jul-30Jul-31

Daily-Current-Affairs-12-july-2017-Current-Affairs-Quiz-july-12-2017-Current-Affairs-Infographic