Current Affairs Quiz July 13 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz July 13 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz July 13 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz July 13 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 13 July 2017.

Question 1: What percentage of GST will be levied on selling old jewellery?
A. 5%
B. 3%
C. 4%
D. No GST

Answer and Explanation

Answer: B

3% GST will be levied on selling old jewellery to any jeweller.

Question 2: Who is the Revenue Secretary?
A. Hasmukh Adhia
B. Rajnath Singh
C. Sushma Swaraj
D. Arun Jaitley

Answer and Explanation

Answer: A

Hasmukh Adhia is the Revenue Secretary and he made a statement regarding the GST that will be levied on selling of old jewellery.

Question 3: In which district was a man attacked for allegedly carrying beef?
A. Bhubaneswar
B. Nagpur
C. Bangalore
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: B

A man was attacked in the Nagpur district for allegedly carrying beef and a video of the incident went viral on social media.

Question 4: Who is the CEO of HDFC Realty?
A. Mahinder Goel
B. Vikram Goel
C. Satya Goel
D. Sundar Goel

Answer and Explanation

Answer: B Vikram Goel is the CEO of HDFC Realty, a real-estate firm.

Question 5: Who among the following paid bribe for preferential treatment in the prison?

A. Paneerselvam
B. Sanjay Dutt
C. Sasikala
D. Jayalalitha

Answer and Explanation

Answer: C

Sasikala, an AIADMK interim paid a bribe of Rs.2 crore for better treatment in the Bengaluru Central Prison.

Question 6: What is the efficiency of solar cell recently discovered?
A. 44.4%
B. 44.2%
C. 44.8%
D. 44.6%

Answer and Explanation

Answer: D

The efficiency of the solar cell designed by scientists at George Washington University recently is 44.6%

Question 7: Who is India’s Union Home Minister?

A. Sushma Swaraj
B. Arun Jaitley
C. Rajnath Singh
D. Hamid Ansari

Answer and Explanation

Answer: C

Rajnath Singh is the Union Home Minister.

Question 8: In which country, recently,were 10 Indians killed in a house fire ?

A. Iraq
B. Iran
C. Pakistan
D. Saudi Arabia

Answer and Explanation

Answer: D

10 Indian were killed and six others injured at a house fire in Saudi Arabia.

Question 9: Who is India’s Minister of External Affairs?

A. Sushma Swaraj
B. Arun Jaitley
C. Rajnath Singh
D. Hamid Ansari

Answer and Explanation

Answer: A

Sushma Swaraj is the External Affairs Minister and she helped a woman who sought mortal remains of a dead in the incident at Saudi Arabia.

Question 10: Who among the following was defeated by Federer to move to the semi-finals ?
A. Saina
B. Raonic
C. Sania
D. Paes

Answer and Explanation

Answer: B

Roger Federer defeated Milos Raonic to head to the semi-finals of Wimbledon 2017.

Daily Current Affairs: 13 July

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for July-2017
Happy Learning!
Jul-1Jul-2Jul-3Jul-4
Jul-5Jul-6Jul-7Jul-8
Jul-9Jul-10Jul-11Jul-12
Jul-13Jul-14Jul-15Jul-16
Jul-17Jul-18Jul-19Jul-20
Jul-21Jul-22Jul-23Jul-24
Jul-25Jul-26Jul-27Jul-28
Jul-29Jul-30Jul-31

Daily-Current-Affairs-13-july-2017-Current-Affairs-Quiz-july-13-2017-Current-Affairs-Infographic