Current Affairs Quiz July 14 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz July 14 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz July 14 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz July 14 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 14 July 2017.

Question 1: India’s WPI recorded low in June 2017,which is
A. 2.18%
B. 0.9%
C. 1.44%
D. 1.2%

Answer and Explanation

Answer: B June 2017 WPI falls to 0.9%,lowest since June 2016.

Question 2: Which Luxury phone maker is set to wind up it’s operations?
A. Nokia
B. Panasonic
C. Vertu
D. Lumia

Answer and Explanation

Answer: C Luxury phone maker Vertu is in the process of Winding up its operations.

Question 3: Who has been named as Tata Sons’ Chief Digital Officer?
A. Indra Nui
B. Aarthi Subramanian
C. B. Lakshmi
D. Arundhati Bhattacharya

Answer and Explanation

Answer: B Tata Sons’ has named Aarthi Subramanian as its Chief Digital Officer.

Question 4: Which Government has topped the list of Governmental Confidence League?
A. Indian Government
B. Netherland Government
C. American Government
D. Greece Government

Answer and Explanation

Answer: A

India has topped the list of Governmental Confidence League.

Question 5: Which country recently airlifted dairy cows to fulfill milk requirement?
A. Qatar
B. South Korea
C. Afghanistan
D. Saudi Arabia

Answer and Explanation

Answer: A

Qatar Airlifted 4,000 Cows after Arab Embargo cuts milk supplies.

Question 6: Which Chinese Nobel Peace laureate passed away recently?
A. Tsung-Dao.
B. Chen-Ning Yang
C. Dalai Lama
D. Liu Xiaobo

Answer and Explanation

Answer: D

Chinese Nobel peace laureate Liu Xiaobo passes away at the age of 61 due to Liver cancer.

Question 7: Which countries’ all girls team got American visa after Trump’s intervention?
A. Yemen
B. Afghanistan
C. North Korea
D. South Korea

Answer and Explanation

Answer: B

All girl Afghan Robotics team got Visa after Trump’s intervention.

Question 8: Who launched a security firm Parakram Suraksha Pvt Ltd.?
A. Acharya Balkrishna
B. Baba Ramdev
C. Satyapal Singh
D. Kiran Bedi

Answer and Explanation

Answer: B

Baba Ramdev launches its security firm Parakram Suraksha Pvt Ltd.

Question 9: Astrophysicists at Pune based IUCAA and IISER have discovered galaxy super cluster, they named it:
A. Saraswati
B. SC-84
C. Ganga
D. Akashganga

Answer and Explanation

Answer: A

Indian astrophysicist discovered galaxy supercluster, names it Saraswati.

Question 10: In which state assembly were Explosives found?
A. Uttar Pradesh
B. Maharashtra
C. Goa
D. Delhi

Answer and Explanation

Answer: A

PETN explosives found inside UP assembly.

Daily Current Affairs: 14 July

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for July-2017
Happy Learning!
Jul-1Jul-2Jul-3Jul-4
Jul-5Jul-6Jul-7Jul-8
Jul-9Jul-10Jul-11Jul-12
Jul-13Jul-14Jul-15Jul-16
Jul-17Jul-18Jul-19Jul-20
Jul-21Jul-22Jul-23Jul-24
Jul-25Jul-26Jul-27Jul-28
Jul-29Jul-30Jul-31

Daily-Current-Affairs-14-july-2017-Current-Affairs-Quiz-july-14-2017-Current-Affairs-Infographic