Current Affairs Quiz July 15 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz July 15 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz July 15 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz July 15 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 15 July 2017.

Question 1: Who is the Chief Minister of Jammu and Kashmir?
A. Siddharamaiah
B. Nitish Kumar
C. Mehbooba Mufti
D. Palanisamy

Answer and Explanation

Answer: C

Mehbooba Mufti is the current CM of J&K. She met Home Minister Rajnath Singh to discuss prevailing conditions in Kashmir.

Question 2: In which part of India has recently been in the news for desecration of religious symbols?
A. Gujarat
B. Telangana
C. South Goa
D. Rajasthan

Answer and Explanation

Answer: C

Inicidents of desecration of religious symbols has been taking place in South Goa since 10 days.

Question 3: In which city has India’s first solar powered train been launched ?
A. Mumbai
B. Bengaluru
C. Pune
D. Delhi

Answer and Explanation

Answer: D

India’s first solar powered local train was launched in New Delhi.

Question 4: Who is the Islamic State’s Afghan branch leader ?
A. Abu Syed
B. Ibrahim
C. Mohammed Wajid
D. Mubarak

Answer and Explanation

Answer: A

Abu Syed is Islamic State’s Afghan branch leader who was killed today.

Question 5: Which Private sector Bank has received USD 150 million funding from the US government and Wells Fargo?
A. Yes Bank
B. Axis Bank
C. ICICI Bank
D. HDFC Bank

Answer and Explanation

Answer: A

Private sector bank, Yes Bank has received USD 150 million funding from the US government and Wells Fargo to increase lending to support women entrepreneurs and small and medium-sized enterprises in India.

Question 6: Who will be the next NSE Chief?
A. Vikram Goel
B. Vikram Limaye
C. Vikram Josh
D. Vikram Sarabhai

Answer and Explanation

Answer: B

Vikram Limaye will take up as the NSE chief from Monday.

Question 7: India’s Trade deficit at present is _____
A. USD 11 billion
B. USD 12 billion
C. USD 13 billion
D. USD 14 billion

Answer and Explanation

Answer: C

Trade deficit has increased from USD 8.1 billion in June 2016 to USD 13 billion in June 2017.

Question 8:Who will Federer face in the finals of Wimbledon 2017?
A. Sania Mirza
B. Tomas Berdych
C. Rafael Nadal
D. Marin Cilic

Answer and Explanation

Answer: D

Roger Federer will face Marin Cilic in the finals of Wimbledon 2017.

Question 9: A defence policy Bill worth USD 621.5 billion (around Rs 41,31,000 crore), which proposes boosting cooperation with India in the sector was passed by the Government of which country ?
A. USA
B. Germany
C. France
D. Canada

Answer and Explanation

Answer: A

The United States House of Representatives on Friday passed a defence policy Bill worth USD 621.5 billion (around Rs 41,31,000 crore), which proposes boosting cooperation with India in the sector.

Question 10: Who has won women’s Singles Wimbledon title in 2017?
A. Garbine Muguruza
B. Venus Williams
C. Magdaléna Rybáriková
D. Johanna Konta

Answer and Explanation

Answer: A

Garbine Muguruza beat Venus Williams in straight sets on Saturday to win her first Wimbledon title.

Click here to learn more

Daily Current Affairs: 15 July

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for July-2017
Happy Learning!
Jul-1Jul-2Jul-3Jul-4
Jul-5Jul-6Jul-7Jul-8
Jul-9Jul-10Jul-11Jul-12
Jul-13Jul-14Jul-15Jul-16
Jul-17Jul-18Jul-19Jul-20
Jul-21Jul-22Jul-23Jul-24
Jul-25Jul-26Jul-27Jul-28
Jul-29Jul-30Jul-31

Daily-Current-Affairs-15-july-2017-Current-Affairs-Quiz-july-15-2017-Current-Affairs-Infographic