Current Affairs Quiz July 17 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz July 17 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz July 17 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz July 17 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 17 July 2017.

Question 1: Which of the following area in India is flood hit presently?
A. Mangalore
B. Rayagada
C. Darjeeling
D. Trichy

Answer and Explanation

Answer: B

Rayagada region of Odisha is currently flood hit.

Question 2: Who will replace Murali Vijay for the upcoming Test Series?
A. Virat Kohli
B. Dhoni
C. Shikar Dhawan
D. Raina

Answer and Explanation

Answer: C

Shikar Dhawan will replace Murali Vijay for the three match Srilanka Test Series.

Question 3: Which company is planning to double the headcount for cloud services in India?

A. Google
B. Mahindra
C. Amazon
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: A

Google will double the team in India for cloud services to battle against dominant Amazon and Microsoft in the country.

Question 4: Uber has suspended ride sharing services in:
A. Bengaluru
B. Macau
C. Ahmedabad
D. China

Answer and Explanation

Answer: B

Uber suspended ride sharing services for the second time in Macau, the gambling hub.

Question 5: Which of the following companies was involved in fake account scandal?
A. Goldman Sachs
B. ICICI
C. Wells Fargo
D. HDFC

Answer and Explanation

Answer: C

Wells Fargo was involved in the fake account scandal and will pay USD 142 million to its custmers.

Question 6: In which city did a bomb explosion take place today?
A. Imphal
B. Delhi
C. Mumbai
D. Hyderabad

Answer and Explanation

Answer: A

An improvised Explosive Device exploded in Soibam Leikai area of Imphal.

Question 7: Which Indian company will invest USD 1bn in USA?

A. Wells Fargo
B. Mahindra
C. ICICI
D. Amazon

Answer and Explanation

Answer: B

Mahindra group will invest $1bn in US and aims revenue growth up to $5 bn.

Question 8: When will the results of Presidential Election be released?
A. July 18th
B. July 19th
C. July 20th
D. July 21st

Answer and Explanation

Answer: C

The results of the secret ballot vote will be announced on July 20th.

Question 9: Which presidential candidate has support of almost 70% of electoral college?
A. Meira Kumar
B. Ram Nath Kovind
C. Hamid Ansari
D. Pranab Mukherjee

Answer and Explanation

Answer: B

Presidential Canditate Ram Nath Kovind has support from 70% of Electoral College.

Question 10: Who was transferred after submitting a report on irregularities in Bengaluru Central Prison?

A. Roopa
B. Satyanarayana Murthy
C. Jayanthi
D.Vikram

Answer and Explanation

Answer: A

DIG Roopa was transferred as the Commissioner of Safety and Traffic in Bengaluru.

Daily Current Affairs: 17 July

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for July-2017
Happy Learning!
Jul-1Jul-2Jul-3Jul-4
Jul-5Jul-6Jul-7Jul-8
Jul-9Jul-10Jul-11Jul-12
Jul-13Jul-14Jul-15Jul-16
Jul-17Jul-18Jul-19Jul-20
Jul-21Jul-22Jul-23Jul-24
Jul-25Jul-26Jul-27Jul-28
Jul-29Jul-30Jul-31

Daily-Current-Affairs-17-july-2017-Current-Affairs-Quiz-july-17-2017-Current-Affairs-Infographic