Current Affairs Quiz July 18 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz July 18 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz July 18 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz July 18 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 18 July 2017.

Question 1: Who is the Vice Presidential candidate from Congress?
A. Meira Kumar
B. Ram Nath Kovind
C. Gopal Krishna Gandhi
D. Rahul Gandhi

Answer and Explanation

Answer: C

Diplomat Gopal Krishna Gandhi is the Vice Presidential candidate from opposition party Congress.

Question 2: Who is the speaker of Indonesia’s Parliament?
A. Satya Novanto
B. Agus Rohardjo
C. Velski
D. Sumitra Mahajan

Answer and Explanation

Answer: A

Satya Novanto is the speaker of Indonesia’s Parliament and was named as a suspect in a scandal.

Question 3: Who is the Vice Chairman of NITI Aayog?

A. Narendra Modi
B. Arvind Panagariya
C. Sushma Swaraj
D. Arun Jaitley

Answer and Explanation

Answer: B

Arvind Panagariya is the Vice Chairman of NITI Aayog.

Question 4: Which company unveiled a device useful in disinfecting escalators?
A. Samsung
B. Sony
C. LG
D. Lenovo

Answer and Explanation

Answer: C

LG unveiled a device that disinfects handrails of escalators.

Question 5: Flipkart sent a revised offer to which company?
A. Amazon
B. Snapdeal
C. Jabong
D. Ebay

Answer and Explanation

Answer: B

Flipkart sent a revised offer of $900 to 950 million to Snapdeal.

Question 6: Which state was detached from the rest of India with the fall of a bridge?
A. Kerala
B. Uttarakhand
C. Manipur
D. Arunachal Pradesh

Answer and Explanation

Answer: C

Manipur was detached from the rest of India with the fall of Barak Bridge.

Question 7: Which club did Francesco Totti play for ?

A. Seria A club Roma
B. Italian club
C. Spanish Football club
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: A

Francesco Totti played for Seria A club Roma for 25 years.

Question 8: Which country began the commercial production of CH-5 Rainbow drone?
A. China
B. US
C. Russia
D. Japan

Answer and Explanation

Answer: A

China began the commercial production of CH-5 Rainbow drone.

Question 9: How many feet can CH-5 Rainbow Drone go up to?
A. 8000 feet
B. 9000 feet
C. 12000 feet
D. 15000 feet

Answer and Explanation

Answer: B

It can go up to 9000 feet and attack enemies on ground.

Question 10: Which country does MQ-9 Reaper belong to ?
A. South Korea
B. North Korea
C. US
D. China

Answer and Explanation

Answer: C

MQ-9 Reaper is an unmanned aerial vehicle of the US.

Daily Current Affairs: 18 July

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for July-2017
Happy Learning!
Jul-1Jul-2Jul-3Jul-4
Jul-5Jul-6Jul-7Jul-8
Jul-9Jul-10Jul-11Jul-12
Jul-13Jul-14Jul-15Jul-16
Jul-17Jul-18Jul-19Jul-20
Jul-21Jul-22Jul-23Jul-24
Jul-25Jul-26Jul-27Jul-28
Jul-29Jul-30Jul-31

Daily-Current-Affairs-18-july-2017-Current-Affairs-Quiz-july-18-2017-Current-Affairs-Infographic