Current Affairs Quiz July 19 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz July 19 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz July 19 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz July 19 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 19 July 2017.

Question 1: Which Country’s government has banned Hizbut Tahrir, an organisation that wants to establish a global caliphate?
A. Malaysia
B. Thailand
C. Indonesia
D. Vietnam

Answer and Explanation

Answer: C

The Indonesian government banned Hizbut Tahrir, an organisation that wants to establish a global caliphate (Islamic state ruled by a caliph)

Question 2: Which Women’s hockey team defeated Indian Women’s Hockey team by 4-1 in the World Hockey League recently?
A. Argentina
B. England
C. North Korea
D. Australia

Answer and Explanation

Answer: B

Indian Women’s Hockey team suffered 1-4 loss in quarter final match against England in Women’s World Hockey League.

Question 3: Which Asian Games Gold Medalist failed dope test recently?
A. Manpreet Kaur
B. Neeraja Chopra
C. G Lakshsmanan
D. Jitendar Kaur

Answer and Explanation

Answer: A

Asian champion shot-putter Manpreet Kaur has been caught in the dope net after testing positive for a banned stimulant.

Question 4: What is India’s rank in the currently announced World Bank report about its economic health?
A. 4th
B. 6th
C. 2nd
D. 1st

Answer and Explanation

Answer: A

In its latest report about the economic health of the member countries World Bank ranked India at 4th place.

Question 5: Which country’s Supreme Court has begun hearing against its Prime Minister on Panama Papers?
A. Syria
B. Somalia
C. Pakistan
D. New Zealand

Answer and Explanation

Answer: C

Pakistan’s supreme court has begun hearing against Pak PM Nawaz Sharif on the Panama Papers.

Question 6: Shramik Antoday Yojana” scheme belongs to which state?
A. Gujarat
B. Maharashtra
C. Tamil Nadu
D. Bihar

Answer and Explanation

Answer: A

‘Shramik Antoday Yojana” scheme belongs to Gujarat Government under which Gujarat government canteen offers meals at Rs.10 to laborers.

Question 7: Ashwani Lohani is chairman of
A. Indigo
B. Air India
C. The Indian Express
D. Niti Aayog

Answer and Explanation

Answer: B Ashwani Lohani is the chairman of Government owned carrier Air India.

Question 8: TR sealing has been appointed as the CM of which state?
A. Himachal Pradesh
B. Manipur
C. Assam
D. Nagaland

Answer and Explanation

Answer: D

TR Zeliang appointed Nagaland CM.

Question 9: Which state has mandated use of drip irrigation for sugarcane crop cultivation after 2019?
A. Tamil Nadu
B. Himachal Pradesh
C. Maharashtra
D. Kerala

Answer and Explanation

Answer: C

The Maharashtra government has mandated drip irrigation for Sugarcane crop cultivation after 2019.

Question 10: Which country’s Internet service was clogged for three weeks due to cutting of undersea cable?
A. Syria
B. Iran
C. Somalia
D. Nigeria

Answer and Explanation

Answer: C

The lost of internet servicein Somalia was attributed to ship which cut an undersea cable connecting the country to global data network.

Daily Current Affairs: 19 July

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for July-2017
Happy Learning!
Jul-1Jul-2Jul-3Jul-4
Jul-5Jul-6Jul-7Jul-8
Jul-9Jul-10Jul-11Jul-12
Jul-13Jul-14Jul-15Jul-16
Jul-17Jul-18Jul-19Jul-20
Jul-21Jul-22Jul-23Jul-24
Jul-25Jul-26Jul-27Jul-28
Jul-29Jul-30Jul-31

Daily-Current-Affairs-19-july-2017-Current-Affairs-Quiz-july-19-2017-Current-Affairs-Infographic