Current Affairs Quiz July 21 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz July 21 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz July 21 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz July 21 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 21 July 2017.

Question 1: Indian Women’s Cricket team defeated which team to reach Finals of WWC?
A. Australia
B. S. Africa
C. New Zealand
D. Sri Lnka

Answer and Explanation

Answer: A

India beat Australia to reach Women’s WC final second time.

Question 2: To which company did Balaji Telefilms recently sell their 25.2 mn shares?
A. Godrej
B. Reliance
C. Patanjali
D. Tata

Answer and Explanation

Answer: B

Balaji Telefilms approves issue of 25.2 mn shares to Reliance Industries.

Question 3: Which telecom giant recently unveiled a 4G phone for Rs.1500 security deposit?
A. BSNL
B. Airtel
C. LG
D. Reliance Jio

Answer and Explanation

Answer: D

Reliance Jio unveils 4G phone at Rs.1500 security deposit.

Question 4: Who was the first person to walk on Moon?
A. Yuri Gagarin
B. Kalpama Chavala
C. Sunita williams
D. Neil Armstrong

Answer and Explanation

Answer: D

Neil Armstrong is the first man to walk on moon exactly before 47 years on 21st July 1969.

Question 5: To which country IMF recently approved a loan of $1.8bn?
A. Syria
B. Somalia
C. Greece
D. New Zealand

Answer and Explanation

Answer: C

The International Monetary Fund’s board approved a $1.8 billion loan to Greece.

Question 6: Which state is set to construct India’s first Eco-bridges for the movement of tigers?
A. Gujarat
B. Telangana
C. Tamil Nadu
D. Bihar

Answer and Explanation

Answer: B

In a first of its kind, telangana state will have eco-friendly bridge over a canal cutting across the Tdoba_Andhari Tiger reserve in the Chandrapur district of MH.

Question 7: Who is known as Metro Man?
A. Ragunath Mashelkar
B. J.P.Kurein
C. Ajeet Doval
D. E Sreedharan

Answer and Explanation

Answer: D

E Sreedharan is known as a Metro Man.

Question 8: Which state has announced to offer compensation of Rs.1crore to families of every martyr?
A. Himachal Pradesh
B. Madhya Pradesh
C. Assam
D. Nagaland

Answer and Explanation

Answer: B

Madhya Pradesh to give Rs.1crore to family of every martyr.

Question 9: In which state is the Tadoba Tiger Sanctuary situated?
A. Tamil Nadu
B. Himachal Pradesh
C. Maharashtra
D. Kerala

Answer and Explanation

Answer: C Tadoba Tiger Reserve is situated in Chandrapur district of Maharashtra.

Question 10: With which country has India’s agreement of peaceful use of N-energy come into force recently?
A. Syria
B. Iran
C. Japan
D. US

Answer and Explanation

Answer: C

India-Japan agreement on peaceful uses of N-energy came into force.

Daily Current Affairs: 21 July

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for July-2017
Happy Learning!
Jul-1Jul-2Jul-3Jul-4
Jul-5Jul-6Jul-7Jul-8
Jul-9Jul-10Jul-11Jul-12
Jul-13Jul-14Jul-15Jul-16
Jul-17Jul-18Jul-19Jul-20
Jul-21Jul-22Jul-23Jul-24
Jul-25Jul-26Jul-27Jul-28
Jul-29Jul-30Jul-31

Daily-Current-Affairs-21-july-2017-Current-Affairs-Quiz-july-21-2017-Current-Affairs-Infographic