Current Affairs Quiz July 22 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz July 22 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz July 22 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz July 22 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 22 July 2017.

Question 1: Who is the Railway Minister of India?
A. Ramvilas Paswan
B. Suresh Prabhu
C. Kalraj Mishra
D. Ravi Shankar Prasad

Answer and Explanation

Answer: B

Suresh Prabhu is the Union Railway Minister and he recently announced the advancements planned for Indian Railways by collaborating with technology giant Apple.

Question 2: Which country has ordered the envoy of Iran to leave the country ?
A.Kuwait
B.USA
C.Iraq
D.Saudi

Answer and Explanation

Answer: A

Kuwait has ordered the Iran envoy to leave the country in 45 days.

Question 3: Which company has topped topped the Fortune’s Global 500 List?

A. Facebook
B. Google
C. Walmart
D. Shell

Answer and Explanation

Answer: C

Walmart has topped the list for the 4th consecutive year.

Question 4: Which of the following Indian company ranks at 256 on Fortune’s Global 500 List?
A. Reliance
B. Flipkart
C. Rajesh Exports
D. Wipro

Answer and Explanation

Answer: C Rajesh Exports is at 256 with revenue of $36 billion.

Question 5: Who among the following is eight time Olympic Gold Winner ?

A. Usain Bolt
B. Sania Mirza
C. Roger Federer
D. Saina Nehwal

Answer and Explanation

Answer: A

Usain Bolt has won the gold medal 8 times.

Question 6: What is the least timing recorded by Usain Bolt this year in 100m race?
A. 9.93 seconds
B. 9.94 seconds
C. 9.95 seconds
D. 9.96 seconds

Answer and Explanation

Answer: C

The fastest in this year is 9.95 seconds at Monaco Diamong League.

Question 7: Which country has asked UK to pay money ahead of Brexit?
A. Italy
B. France
C. Russia
D. China

Answer and Explanation

Answer: B

France asked UK to pay money as a prerequisite for Brexit talks.

Question 8: Who is the Economy Minister of France ?
A.Damian Green
B. Christian Eckert
C. Dominique Bussereau
D. Bruno Le Maire

Answer and Explanation

Answer: D

Bruno Le Maire is the Economy Minister of France.

Question 9: Which state recently passed the budget for 76 departments?
A. Uttarakhand
B. Uttar Pradesh
C. Madhya Pradesh
D. Maharashtra

Answer and Explanation

Answer: B

Uttar Pradesh passed the budget for 76 departments with the entire Opposition boycotting the session.

Question 10: The worth of mobile phones produced in India this year is
A. 18000 crore
B. 54000 crore
C. 90000 crore
D. 100000 crore

Answer and Explanation

Answer: C

Mobile phones worth 90000 crore were produced in India in 2016-17. It was 54000 crore in 2015-16.

Daily Current Affairs: 22 July

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for July-2017
Happy Learning!
Jul-1Jul-2Jul-3Jul-4
Jul-5Jul-6Jul-7Jul-8
Jul-9Jul-10Jul-11Jul-12
Jul-13Jul-14Jul-15Jul-16
Jul-17Jul-18Jul-19Jul-20
Jul-21Jul-22Jul-23Jul-24
Jul-25Jul-26Jul-27Jul-28
Jul-29Jul-30Jul-31

Daily-Current-Affairs-22-july-2017-Current-Affairs-Quiz-july-22-2017-Current-Affairs-Infographic