Current Affairs Quiz July 23 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz July 23 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz July 232017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz July 23 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 23July 2017.

Question 1: Who is the captain of Indian Women Cricket Team?
A. Mithali Raj
B. Ekta Bisht
C. Mansi Joshi
D. HarmanpreetKaur

Answer and Explanation

Answer: A

Right handed batsman Mithali Raj is the Indian Women Cricket Team Captain. She is the only Indian Captain to lead the team in 2 ODI World Cup finals.

Question 2: Who is the President of Indonesia ?
A. Bo Xilai
B.Xi Jinping
C.JokoWidodo
D. Zhang Gaoli

Answer and Explanation

Answer: C

JokoWidodo is the President of Indonesia. He recently gave an order to shoot drug traffickers who deny arrest.

Question 3: Who is the Union HR Development Minister ?
A. SmritiIrani
B. ArunJaitley
C. PrakashJavedkar
D. Rajnath Singh

Answer and Explanation

Answer: C

PrakashJavedkar is the Union Human Resource Development Minister.

Question 4: In which state is EVM fraud registered?
A. Maharashtra
B. Madhya Pradesh
C. Karnataka
D. Andhra Pradesh

Answer and Explanation

Answer: A EVM fraud was registered in Zilla Parishad Elections of Buldhana in Maharashtra.

Question 5: Which place does India stand in terror target ?
A.1st
B. 2nd
C. 3rd
D. 4th

Answer and Explanation

Answer: C

According to a US report, India stands in 3rd place after Iraq and Afghanistan.

Question 6: Kovind’s first visit to be to
A. Ladakh’s Army Posts
B. Pathankot
C. Kargil
D. Sikkim

Answer and Explanation

Answer: A

He is likely to visit Ladakh’s Army posts after taking oath of the office on Tuesday.

Question 7: Which team did Indian Cricket Team lose against in 2005 final ?
A. Australia
B. England
C. New Zealand
D. Sri Lanka

Answer and Explanation

Answer: B

Indian Women’s Cricket Team lost against England in 2005 ODI World Cup Finals.

Question 8: Who is the CEO of Netflix?
A. Steve Jobs
B. Sundar Pichhai
C. Reed Hastings
D. SatyaNadella

Answer and Explanation

Answer: C

Reed Hastings is the CEO of Netflix.

Question 9: Which country’s economy is growing fastest after 17 years ?
A. South Korea
B. North Korea
C. USA
D. India

Answer and Explanation

Answer: B

North Korea’s economy is increased by 3.6% in 2016.

Daily Current Affairs: 23 July

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for July-2017
Happy Learning!
Jul-1Jul-2Jul-3Jul-4
Jul-5Jul-6Jul-7Jul-8
Jul-9Jul-10Jul-11Jul-12
Jul-13Jul-14Jul-15Jul-16
Jul-17Jul-18Jul-19Jul-20
Jul-21Jul-22Jul-23Jul-24
Jul-25Jul-26Jul-27Jul-28
Jul-29Jul-30Jul-31

Daily-Current-Affairs-23-july-2017-Current-Affairs-Quiz-july-22-2017-Current-Affairs-Infographic