Current Affairs Quiz July 25 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz July 25 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz July 25 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz July 25 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 25 July 2017.

Question 1:  Which Brand will be buying Jimmy Choo for over Rs.7500 crore?
A. Michael Kors
B. Chanel
C. Ted Baker
D. Miu Miu

Answer and Explanation

Answer: A

American brand Michael Kors is set to buy British label Jimmy Choo for $1.2 billion.

Question 2: Who is the Chief Justice of India?
A. JS Kheher
B. Karnan
C. Deepak
D. S Goswami

Answer and Explanation

Answer: A

JS Kheher is the Chief Justice of India and he administered the oath of the President.

Question 3: Which country has Kuwait accused of being related to spy and terror cell?
A. Iran
B. India
C. Pakistan
D. Afghanistan

Answer and Explanation

Answer: A

Kuwait accuses Iran of being associated with the spy and terror cell and has asked Iran’s ambassador to leave the country in 45 days.

Question 4: Which country’s transport agency has leaked the citizen’s personal data?
A. Italy
B. Bangladesh
C. Sweden
D. China

Answer and Explanation

Answer: C Sweden’s Transport Agency has leaked the data by mistakenly giving unencrypted data to IBM.

Question 5: Which telecom operator will Idea merge with?
A. Reliance
B. Airtel
C. Vodafone
D. Aircel

Answer and Explanation

Answer: C

Ideal will merge with Vodafone and result in the largest telecom entity.

Question 6: Which country has stopped prescribing homeopathy medicines ?
A. USA
B. UK
C. Sri Lanka
D. India

Answer and Explanation

Answer: B

UK has planned to take this step by aiming to save 200 million pounds every year.

Question 7: In which city have digitised schools been started ?
A. Bengaluru
B. Delhi
C. Mumbai
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: C

7 schools and colleges have been transformed into digitised ones in Mumbai.

Question 8: Gole Market is located in
A. Bengaluru
B. Delhi
C. Mumbai
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: B

Gole Market in Connaught Place of Delhi will soon be transformed into museum.

Question 9: Who is Iraq’s Foreign Minister?
A. Hussain al-Shahristani
B. Hoshyar Zebari
C. Ibrahim al-Jaafari
D. Tariq Aziz

Answer and Explanation

Answer: C

Ibrahim al-Jaafari is the Foreign Minister of Iraq.

Question 10: Who has been named skipper of ICC women’s cricket World Cup XI?
A. Mithali Raj
B. Tamsin Beaumont
C. Laura Wolvaardt
D. Ellyse Perry

Answer and Explanation

Answer: A

Mithali Raj, whose inspired leadership helped India reach the final of the ICC Women’s Cricket World Cup, has been named skipper of the tournament XI announced yesterday.

Daily Current Affairs: 25 July

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for July-2017
Happy Learning!
Jul-1Jul-2Jul-3Jul-4
Jul-5Jul-6Jul-7Jul-8
Jul-9Jul-10Jul-11Jul-12
Jul-13Jul-14Jul-15Jul-16
Jul-17Jul-18Jul-19Jul-20
Jul-21Jul-22Jul-23Jul-24
Jul-25Jul-26Jul-27Jul-28
Jul-29Jul-30Jul-31

Daily-Current-Affairs-25-july-2017-Current-Affairs-Quiz-july-25-2017-Current-Affairs-Infographic