Current Affairs Quiz July 26 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz July 26 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz July 26 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz July 26 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 26 July 2017.

Question 1: In which year will India host men’s World Boxing Championship?
A. 2021
B. 2018
C. 2017
D. 2022

Answer and Explanation

Answer: A

First time in history India is going to host men’s World Boxing Championship in 2021.

Question 2: Air Travel Bureau was acquired by which online travel operator?
A. Kesari
B. Goibibo
C. Yatra.com
D. Red Bus

Answer and Explanation

Answer: C

India’s second largest online travel operator, Yatra.com has acquired corporate travel services provider Air Travel Bureau(ATB).

Question 3: Who is the CEO ofAlphabet Inc?
A. Warren Buffet
B. Bill Gates
C. Sundar Pichai
D. Larry Page

Answer and Explanation

Answer: D

Alphabet Inc is the second most valuable US company behind Apple. California based US multinational conglomerate Alphabet’s CEO is Larry Page.

Question 4: Against which country has US senate recently approved new sanctions?
A. Ukraine
B. Russia
C. UAE
D. Iraq

Answer and Explanation

Answer: B

The US house has approved new sanctions against Russia, despite President Donald Trump objecting to the legislation.

Question 5: Which country is planning to ban Petrol and diesel cars from 2040?
A. France
B. United States
C. Russia
D. Britain

Answer and Explanation

Answer: D

Britan is planning to ban new Petrol and Diesel cars from 2040, according to the satetment of Britan’s environment minister Michael Gove.

Question 6: In which country is Hambantota port situated?
A. Sri Lanka
B. India
C. China
D. Bangladesh

Answer and Explanation

Answer: A

Hambantota port is situated in southern region of Sri Lanka.

Question 7: BRICS youth forum 2017 was recently in which city?
A. New Delhi
B. Beijing
C. Moscow
D. Brasilia.

Answer and Explanation

Answer: B

The 2017 BRICS Youth Forum opened in Beijing, China to discuss the development of the youth in countries of the BRICS nations.

Question 8: Who chaired the first meeting of Island Development Agency?
A. Kiran Bedi
B. Manohar Parrikar
C. Narendra Modi
D. Rajnath Singh

Answer and Explanation

Answer: D

Union Home Minister Rajnath Singh chaired first meeting of newly constituted Island Development Agency (IDA).

Question 9: Kargil vijay Divas is celebrated on which day?
A. 9 August
B. 7 September
C. 26 July
D. 27 August

Answer and Explanation

Answer: C

Nation is celebrates Kargil Vijay Divas on 26th July to remind India’s military prowess and the great sacrifice of our soldiers.

Question 10: Which country is not a member of BRICS?
A. Indonesia
B. India
C. Brazil
D. South Africa

Answer and Explanation

Answer: A

BRICS which was constituted in 2009, has participating nations Brazil, Russia, India, China, South Africa.

Daily Current Affairs: 26 July

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for July-2017
Happy Learning!
Jul-1Jul-2Jul-3Jul-4
Jul-5Jul-6Jul-7Jul-8
Jul-9Jul-10Jul-11Jul-12
Jul-13Jul-14Jul-15Jul-16
Jul-17Jul-18Jul-19Jul-20
Jul-21Jul-22Jul-23Jul-24
Jul-25Jul-26Jul-27Jul-28
Jul-29Jul-30Jul-31

Daily-Current-Affairs-26-july-2017-Current-Affairs-Quiz-july-26-2017-Current-Affairs-Infographic