Current Affairs Quiz July 27 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz July 27 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz July 27 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz July 27 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 27 July 2017.

Question 1: In which place did Modi inaugurate Dr.Kalam’s Memorial?
A. Delhi
B. Chennai
C. Rameswaram
D. Bengaluru

Answer and Explanation

Answer: C

Prime Minister Narendra Modi inaugurated Dr.Abdul Kalam’s memorial in Rameswaram on his 2nd death anniversary.

Question 2: Which state is currently facing floods?
A. Rajasthan
B. Gujarat
C. Maharashtra
D. Tamil Nadu

Answer and Explanation

Answer: B

The flood sin Gujarat claimed lives of more than 100 people.

Question 3: Which city Metro will launch a mobile ticketing system ?
A. Chennai
B. Bengaluru
C. Hyderabad
D. Mumbai

Answer and Explanation

Answer: D

Mumbai Metro One will launch a mobile app to enable commuters to buy tickets easily.

Question 4: Who is the Governor of Bihar ?
A. Tejaswi Yadav
B. Nitish Kumar
C. Lalu Prasad Yadav
D. Kesari Nath Tripathi

Answer and Explanation

Answer: D

Kesari Nath Tripathi is the Governor of Bihar.

Question 5: Who took over the title of world’s wealthiest person from Microsoft co-founder Bill Gates for a few hours yesterday?

A. Larry Ellison
B. Mark Zuckerberg
C. Warren Buffett
D. Jeff Bezos

Answer and Explanation

Answer: D

Jeff Bezos was briefly the world’s richest person. The 53-year-old king of e-commerce snatched away the mantle of world’s wealthiest person from 61-year-old Microsoft co-founder Bill Gates, thanks to a morning surge in Amazon stock, according to a minute-by-minute Forbes ranking.

Question 6: Which country sent its first Uranium shipment to India recently?
A. Australia
B. Russia
C. China
D. Sri Lanka

Answer and Explanation

Answer: A

Australia sent its first Uranium shipment to India after an agreement signed in 2014.

Question 7: Who will be the CEO of AxisBank from June 2018?
A. Sundar Picchai
B. Satya Nadella
C. Shikha Sharma
D. Indra Nooyi

Answer and Explanation

Answer: C

Shikha Sharma will be the CEO of Axis Bank from June 2018.

Question 8: Which company registered highest operating profit in Q2 this year?
A. Samsung
B. Apple
C. Google
D. Microsoft

Answer and Explanation

Answer: A

Samsung Electronics registered highest profit in Q2 .

Question 9: Which of the following has been fined for infringing patent owned by a US University?
A. Samsung
B. Apple
C. Google
D. Microsoft

Answer and Explanation

Answer: B

Apple is fined Rs.3200 crores.

Question 10: Which Indian player broke the record of Dennis Lillee?
A. Ashwin
B. Kohli
C. Dhawan
D. Raina

Answer and Explanation

Answer: A

Ravichandran Ashwin broke the record of most wickets in 50 Tests.

Daily Current Affairs: 27 July

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for July-2017
Happy Learning!
Jul-1Jul-2Jul-3Jul-4
Jul-5Jul-6Jul-7Jul-8
Jul-9Jul-10Jul-11Jul-12
Jul-13Jul-14Jul-15Jul-16
Jul-17Jul-18Jul-19Jul-20
Jul-21Jul-22Jul-23Jul-24
Jul-25Jul-26Jul-27Jul-28
Jul-29Jul-30Jul-31

Daily-Current-Affairs-27-july-2017-Current-Affairs-Quiz-july-27-2017-Current-Affairs-Infographic