Current Affairs Quiz July 28 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz July 28 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz July 28 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz July 28 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 28 July 2017.

Question 1: Who is National Security Adviser of India?
A. S Jayshankar
B. Ajit Doval
C. Arvind Subramanian
D. Ram Sevak Sharma

Answer and Explanation

Answer: B

Ajit Doval is National Security Advisor of India.

Question 2: Which Chief Minister recently won a floor test in a state assembly?
A. Nitish Kumar
B. Chandrababu Naidu
C. Devendra Fadanvis
D. Arvind Kejriwal

Answer and Explanation

Answer: A

Bihar CM Nitish Kumar won floor test in Bihar assembly with 131 trust votes in his favour.

Question 3: Who is the HRD Minister of India?
A. Narendra Modi
B. Arun Jaitley
C. Smriti Irani
D. Prakash Javadekar

Answer and Explanation

Answer: D

Prakash Javadekar is Union Human resource Development Minister of India.

Question 4: The holy place of Islam, Mecca, is situated in which country?
A. Ukraine
B. Russia
C. UAE
D. Iraq

Answer and Explanation

Answer: C

Mecca, situated in Saudi Arabia is the holy place of Islam community.

Question 5: Which is the largest computer chip making company in the world?
A. Intel
B. Apple
C. Foxconn
D. Samsung

Answer and Explanation

Answer: D

Beating Intel for first time in history, Samsung has becomes world’s largest maker of computer chip.

Question 6: Which private bank has acquired FreeCharge from Snapdeal?
A. ICIC
B. Axis
C. Kotak Mahindra
D. HDFC

Answer and Explanation

Answer: B

Axis Bank will acquire FreeCharge from Snapdeal in all cash deal of Rs.385crore.

Question 7: Recently, BSE inked a pact with which foreign counterpart?
A. New York Stock Exchnage
B. London Stock Exchnage
C. Egyptian Stock Exchnage
D. Brasilia Stock Exchnage

Answer and Explanation

Answer: C

India’s leading bourse BSE joined hands with Egyptian Exchange(EGX) for cooperation in exchange of information across business areas.

Question 8: Which player was appointed as Deputy Collector by AP government?
A. PV Sindhu
B. Rajyawardhan Singh Rathor
C. Saina Nehwal
D. Sania Mirza

Answer and Explanation

Answer: A

The Andhra Pradesh Government issued orders appointing 2016 Rio Olympics silver medalist badminton star PV Sindhu as Deputy Collector.

Question 9: Which country’s Supreme Court recently gave hearing against Prime Minister of that country?
A. Bangladesh
B. Pakistan
C. Philippine
D. Bhutan

Answer and Explanation

Answer: B

In its historic decision Pakistan Supreme Court disqualified Pakistan PM Nawaj Sharif as he found guilty incorruption in the Panama Papers case.

Question 10: “Shraddha Setu Express” will run between:
A. Rameswaram-Ayodhya
B. Rameswaram-Okha
C. Rameswaram-Delhi
D. Rameswaram-Varanasi

Answer and Explanation

Answer: A

The “Shraddha Setu Express” will run between Ayodhya and Kalam’s hometown Rameswaram.

Daily Current Affairs: 28 July

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for July-2017
Happy Learning!
Jul-1Jul-2Jul-3Jul-4
Jul-5Jul-6Jul-7Jul-8
Jul-9Jul-10Jul-11Jul-12
Jul-13Jul-14Jul-15Jul-16
Jul-17Jul-18Jul-19Jul-20
Jul-21Jul-22Jul-23Jul-24
Jul-25Jul-26Jul-27Jul-28
Jul-29Jul-30Jul-31

Daily-Current-Affairs-28-july-2017-Current-Affairs-Quiz-july-28-2017-Current-Affairs-Infographic