Current Affairs Quiz July 29 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz July 29 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz July 29 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz July 29 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 29 July 2017.

Question 1: Which of the following is used for unmanned surveillance missions?
A. Muntra-P
B. Muntra-S
C. Muntra-N
D. Muntra-M

Answer and Explanation

Answer: B

Muntra-S is used for unmanned surveillance missions.

Question 2: In which state will the taxis and autos have GPS installed?
A. Maharashtra
B. Madhya Pradesh
C. Andhra Pradesh
D. Kerala

Answer and Explanation

Answer: A

Autorickshaws and taxis in Mahasrashtra will have GPS installed for passengers’ safety.

Question 3: Which of the following is the second car manufacturer to quit Le Mans is going to join Formula E?
A. Porsche
B. Audi
C. Volkswagen
D. BMW

Answer and Explanation

Answer: A

Porsche will quit Le Mans World Endurance Championship and join Formula E.

Question 4: Hui Ka Yen is the chairman of
A. Birla Group
B. Reliance Group
C. ITC Group
D. Evergrande group

Answer and Explanation

Answer: D

Hui Ka Yen is the chairman of Evergrande group whose stock increased by 393% this year.

Question 5: Who among the following is named as the interim PM of Pakistan?
A. Nawaz Sharif
B. Shahid Abbasi
C. Shehwaz Sharif
D. Mehbooba Mufti

Answer and Explanation

Answer: B

Shahid Abbasi is named as the interim PM of Pakistan for 45 days.

Question 6: Which state tops the list on human rights violation ?
A. Himachal Pradesh
B. Jammu and Kashmir
C. Madhya Pradesh
D. Andhra Pradesh

Answer and Explanation

Answer: B

Jammu & Kashmir tops the list with 92 complaints against Indian Army and paramilitary forces in 2016.

Question 7:In which year was the first International Tiger Day observed ?
A. 2009
B. 2010
C. 2011
D. 2012

Answer and Explanation

Answer: B

It was first observed in 2010 at Saint Petersburg Tiger Summit.

Question 8: How much was allotted for US-Mexico border by US House ?
A. $1.4 billion
B. $1.5 billion
C. $1.6 billion
D. $1.7 billion

Answer and Explanation

Answer: C

US House approves USD 1.6 billion for Trump’s border wall .The US House of Representatives passed the bill proposed by Trump for US-Mexico border.

Question 9: Which company is planning to enter health care services ?
A. Google
B. Amazon
C. ITC
D. Microsoft

Answer and Explanation

Answer: C

ITC has obtained the approval of share holders for the proposed entry into health care services.

Question 10: Which Indian city was ranked 40th in the Dell’s annual Women Entrepreneur(WE) Cities Index?
A. New Delhi
B. Bengaluru
C. Hyderabad
D. Mumbai

Answer and Explanation

Answer: B

Bengaluru was ranked 40th in the Dell’s annual Women Entrepreneur (WE) Cities Index of the world’s top 50 cities that promote the growth of women entrepreneurs.

Daily Current Affairs: 29 July

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for July-2017
Happy Learning!
Jul-1Jul-2Jul-3Jul-4
Jul-5Jul-6Jul-7Jul-8
Jul-9Jul-10Jul-11Jul-12
Jul-13Jul-14Jul-15Jul-16
Jul-17Jul-18Jul-19Jul-20
Jul-21Jul-22Jul-23Jul-24
Jul-25Jul-26Jul-27Jul-28
Jul-29Jul-30Jul-31

Daily-Current-Affairs-29-july-2017-Current-Affairs-Quiz-july-28-2017-Current-Affairs-Infographic