Current Affairs Quiz July 31 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz July 31 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz July 31 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz July 31 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 31 July 2017.

Question 1: Robert Mugabe is president of which country?
A. Yemen
B. Kazakhstan
C. S Africa
D. Zimbabwe

Answer and Explanation

Answer: D

Robert Mugabe is president of Zimbabwe.

Question 2: What is the name of India’s first unmanned tank?
A. KALI
B. ARJUN
C. BRAMHOS
D. MUNTRA

Answer and Explanation

Answer: D

Defense Research and Development Organization(DRDO) has developed India’s first unmanned tank’Muntra’(Mission UNmanned TRAcked)..

Question 3: Who won this year’s Hungarian Grand Prix?
A. Lewis hamilton
B. Michel Shcumacher
C. Sebestian Vettel
D. Juan Manuel Fangio

Answer and Explanation

Answer: C

Ferrari’s F1 racer Sebestian Vettel won the Hungarian Grand prix title.

Question 4: Which country recently conducted successful test of THAAD?
A. N Korea
B. Russia
C. US
D. Iraq

Answer and Explanation

Answer: C

US successfully tests THAAD with ballistic missile.

Question 5: Salem Steel Plant is located in which state?
A. Tamil Nadu
B. Karnataka
C. Bihar
D. Kerala

Answer and Explanation

Answer: A

Salem Steel Plant is located in Tamil Nadu.

Question 6: Which state tops the list of GST registrations?
A. Maharashtra
B. Uttar Pradesh
C. Gujarat
D. Tamil Nadu

Answer and Explanation

Answer: A

Maharashtra topped the list of GST registration under Goods and Service Tax with over 1.3 lakh applications.

Question 7: Who is chairman of SBI?
A. Nirmala Sitaharaman
B. Arundhati Bhattacharya
C. Chanda Kochar
D. Indra Nooyi

Answer and Explanation

Answer:B

Arundhati Bhattacharya is Chairman of SBI.

Question 8: Recently SBI cut interest rate on saving accounts by what percentage points?
A. 0.5%
B. 0.8%
C. 1.1%
D. 0.3%

Answer and Explanation

Answer: A

SBI has decided to reduce interest on saving bank account for amount up to Rs.1 crore by 0.5%

Question 9: Which award is known as Asia’s version of Noble prize?
A. The Bar Awards
B. Ramon Magsaysay
C. Bharatranta
D. Booker Prize

Answer and Explanation

Answer: B

Ramon Magsaysay Award is an annual award named after Philippine president Ramon Magsaysay.

Question 10: The last date of filing income tax return has been extended, by the IT department, to:
A. 15th August
B. 10th August
C. 5th August
D.20th August

Answer and Explanation

Answer: C

The government, today, extended the deadline for filing the Income Tax Returns (ITRs) for the financial year 2016-17. The new deadline has been set at August 5.

Daily Current Affairs: 31 July

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for July-2017
Happy Learning!
Jul-1Jul-2Jul-3Jul-4
Jul-5Jul-6Jul-7Jul-8
Jul-9Jul-10Jul-11Jul-12
Jul-13Jul-14Jul-15Jul-16
Jul-17Jul-18Jul-19Jul-20
Jul-21Jul-22Jul-23Jul-24
Jul-25Jul-26Jul-27Jul-28
Jul-29Jul-30Jul-31

Daily-Current-Affairs-31-july-2017-Current-Affairs-Quiz-july-31-2017-Current-Affairs-Infographic