Current Affairs Quiz July 4 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz July 4 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz July 4 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz July 4 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,

Daily Current Affairs Today 4 July 2017.

Question 1: Who is NDA’s Presidential nominee?
A. Meira Kumar
B. Ram Nath Kovind
C. Pranab Mukherjee
D. Chidambaram

Answer and Explanation

Answer: B

Ram Nath Kovind is nominated as the Presidential candidate by the National Democratic Alliance(NDA) for the upcoming Presidential elections in July

Question 2:Which party nominated Meira Kumar as the Presidential candidate ?
A. BJP
B. Congress
C. Samajwadi Party
D. TDP

Answer and Explanation

Answer: B

Congress nominated Meira Kumar in opposition to Ram Nath Kovind.

Question 3: Which sportsperson defeated Wawrinka in first round of Wimbledon 2017?

A. Saina Nehwal
B. Leander Paes
C. Medvedev
D. Sania Mirza

Answer and Explanation

Answer: C

Medvedev won against three time Grand Slam Champion Stan Wawrinka

Question 4: Which Country launched ballistic missile towards Japan ?
A. North Korea
B. South Korea
C. USA
D. Russia

Answer and Explanation

Answer: A North Korea launched a ballistic missile aimed at the most economic zone of Japan.

Question 5: Which company is going to begin the sales of Galaxy Note FE?

A. Apple
B. Motorola
C. Samsung
D. Lenovo

Answer and Explanation

Answer: C

Samsung is expected to begin the sale of Galaxy Note FE from Friday in South Korea at $611.

Question 6: Which of the following forces support the Syrian army ?

A. US
B. Israel
C. China
D. Russia

Answer and Explanation

Answer: A

The Syrian forces are backed by the US in fight against the Islamic State.

Question 7: Which company involved in The Fundamentum Partnership?

A. TCS
B. CTS
C. Wipro
D. Infosys

Answer and Explanation

Answer: D

The Fundamentum Partnership is between Infosys and venture capitalist Sanjeev Aggarwal

Question 8: Which company was recently added in Morgan Stanley’s focus list ?

A. Titan
B. Tata Motors
C. Toyota
D. Tata Steel

Answer and Explanation

Answer: A

Morgan Stanley added Titan to the focus list on expecting 2x returns in the next three years.

Daily Current Affairs: 4 July

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for July-2017
Happy Learning!
Jul-1Jul-2Jul-3Jul-4
Jul-5Jul-6Jul-7Jul-8
Jul-9Jul-10Jul-11Jul-12
Jul-13Jul-14Jul-15Jul-16
Jul-17Jul-18Jul-19Jul-20
Jul-21Jul-22Jul-23Jul-24
Jul-25Jul-26Jul-27Jul-28
Jul-29Jul-30Jul-31

Daily-Current-Affairs-4-july-2017-and-Current-Affairs-Infographic-4-july-2017