Current Affairs Quiz July 6 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz July 6 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz July 6 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz July 6 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 6 July 2017.

Question 1:  Who is the captain of Indian Women Cricket Team?
A. Mithali Raj
B. Ekta Bisht
C. Mansi Joshi
D. Harmanpreet Kaur

Answer and Explanation

Answer: A

Right handed batsman Mithali Raj is the Indian Women Cricket Team Captain.

Question 2: Who is the President of China ?
A. Bo Xilai
B. Xi Jinping
C. Li Peng
D. Zhang Gaoli

Answer and Explanation

Answer: B

Xi Jinping has been serving as the President of People’s Republic of China since 2013.

Question 3: Which force does MiG27 belong to ?

A. Air Force
B. Army
C. Navy
D. All the above

Answer and Explanation

Answer: A

MiG27 is a fighter plane servicing the Indian Air Force.

Question 4: Who is the President of Russia ?
A. Theresa May
B. Donald Trump
C. Xi Jinping
D. Vladamir Putin

Answer and Explanation

Answer: D

Vladamir Putin is the president of Russia.

Question 5: Which part of the world is affected by earthquake today?

A. Philippines
B. Japan
C. China
D. Sri Lanka

Answer and Explanation

Answer: A

Philippines faced a shallow earthquake of magnitude 6.5

Question 6: Which of the following is Amazon’s Indian Rival in e-commerce?
A. Alibaba Express
B. Jabong
C. Apple
D. Flipkart

Answer and Explanation

Answer: D

Flipkart is Amazon’s intense local rival.

Question 7: Which position does India hold in latest FIFA World Ranking?

A. 95
B. 96
C. 97
D. 98

Answer and Explanation

Answer: B

India stands at 96th position in the FIFA World Ranking. It was ranked 173 in March 2015.

Question 8: Which is the Latest State in India to implement GST?

A. Manipur
B. Jammu and Kashmir
C. Mizoram
D. Meghalaya

Answer and Explanation

Answer: B

Jammu & Kashmir Assembly recently passed resolution to implement GST. The resolution moved by state Finance Minister Haseeb Drabu, was adopted through a presidential order. With this, all the states have implemented the Goods and Services Tax.

Question 9: According to a BMI Research, India is expected to achieve a real GDP growth of how many per cent in this financial year?

A. 6.6%
B. 6.7%
C. 6.8%
D. 6.9%

Answer and Explanation

Answer: D

Indian economy is expected to recover in the coming quarters and the country is expected to clock a real GDP growth of 6.9 per cent in this financial year: BMI Research

Question 10: Which Automobile Company has signed an MoU to set up Rs 2,000cr car plant in Gujarat?

A. General Motors
B. SAIC Motor
C. Honda Motor
D. Hyundai Motor

Answer and Explanation

Answer: B

China’s SAIC Motor Corp will set up a passenger car manufacturing facility at Halol in Panchmahals district of Gujarat with an investment of Rs 2,000 crore.

Daily Current Affairs: 6 July

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for July-2017
Happy Learning!
Jul-1Jul-2Jul-3Jul-4
Jul-5Jul-6Jul-7Jul-8
Jul-9Jul-10Jul-11Jul-12
Jul-13Jul-14Jul-15Jul-16
Jul-17Jul-18Jul-19Jul-20
Jul-21Jul-22Jul-23Jul-24
Jul-25Jul-26Jul-27Jul-28
Jul-29Jul-30Jul-31

Daily-Current-Affairs-6-july-2017-and-Current-Affairs-Infographic-6-july-2017