Current Affairs Quiz July 8 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz July 8 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz July 8 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz July 8 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 8 July 2017.

Question 1: Who is the Prime Minister of Britain ?
A. Narendra Modi
B. Emmanuel Macron
C. Xi Jinping
D. Theresa May

Answer and Explanation

Answer: D

Theresa May is the Prime Minister of Britain. Indian PM Modi sought her help in extradition of economic offenders.

Question 2: Who is the Indian External Affairs Minister ?
A. Arun Jaitley
B. Rajnath Singh
C. Sushma Swaraj
D. Chidambaram

Answer and Explanation

Answer: C

Sushma Swaraj is the External Affairs Minister who has spoken about inviting ASEAN Nations to participate on Republic Day next year.

Question 3: Which country recently opposed UN’s treaty banning nuclear weapons?

A. Netherlands
B. Singapore
C. India
D. US

Answer and Explanation

Answer: A

A treaty banning nuclear weapons has been approved at UN. The treaty was endorsed by 122 countries at the United Nations headquarters in New York. Only the Netherlands, which took part in the discussion, despite having US nuclear weapons on its territory, voted against the treaty.

Question 4: Who is the President of Russia ?
A. Theresa May
B. Donald Trump
C. Xi Jinping
D. Vladamir Putin

Answer and Explanation

Answer: D

Vladamir Putin is the president of Russia.

Question 5: Who is the CEO of Microsoft?
A. Sundar Picchai
B. Satya Nadella
C. Jeff Bezos
D. Steve Jobs

Answer and Explanation

Answer: B

Technology giant Microsoft is led by Satya Nadella.

Question 6: Who owns Jaguar Land Rover?
A. Tata Motors
B. Volksvagen
C. Hyundai
D. Honda

Answer and Explanation

Answer: A

Tata Motors owns JLR whose sales increase by 11% when compared to last June.

Question 7: Who among the following is not a member of ASEAN?
A. Malaysia
B. Myanmar
C. Philippines
D. Pakistan

Answer and Explanation

Answer: D

Pakistan is not a member of ASEAN(Association of Southeast Asian Nations).

Question 8: Which technology giant plans to cut off about 4000 jobs ?
A. Apple
B. Microsoft
C. Tech Mahindra
D. Amazon

Answer and Explanation

Answer: B

Microsoft has planned the re-deployment of 4000 jobs in sales and marketing units.

Question 9: Where will the B.R.Ambedkar International Conference be held ?
A. Chennai
B. Hyderabad
C. Bengaluru
D. Mumbai

Answer and Explanation

Answer: C

The conference will be held in Bengaluru between July 21 and 23.

Question 10: Which state has planned to set up CCTV cameras in buses?
A. Maharashtra
B. TamilNadu
C. Kerala
D. Telangana

Answer and Explanation

Answer: B

Tamil Nadu state government has decided to set up CCTV cameras in the buses in the interest of women and children safety.

Daily Current Affairs: 8 July

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for July-2017
Happy Learning!
Jul-1Jul-2Jul-3Jul-4
Jul-5Jul-6Jul-7Jul-8
Jul-9Jul-10Jul-11Jul-12
Jul-13Jul-14Jul-15Jul-16
Jul-17Jul-18Jul-19Jul-20
Jul-21Jul-22Jul-23Jul-24
Jul-25Jul-26Jul-27Jul-28
Jul-29Jul-30Jul-31

Daily-Current-Affairs-8-july-2017-Current-Affairs-Quiz-july-8-2017-Current-Affairs-Infographic