Current Affairs Quiz July 9 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz July 9 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz July 9 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz July 9 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 9 July 2017.

Question 1: Which Indian city has been declared as Heritage city by UNESCO?
A. Mumbai
B. Delhi
C. Ahmedabad
D. Bengaluru

Answer and Explanation

Answer: C

UNESCO declared Ahmedabad as India’s first Heritage City. Delhi and Mumbai were also competing against Ahmedabad.

Question 2: What is LCD(Lysergic Acid Diethylamide)?
A. Cream
B. Perfume
C. Narcotic Drug
D. Acid

Answer and Explanation

Answer: C

LCD is a narcotic drug which has been seized recently in Hyderabad, Telangana. A number of school students have been found to be addicted to LCD.

Question 3: Which University conducted a study on growth rate of countries?

A. Harvard
B. Wharton
C. California
D. Delhi

Answer and Explanation

Answer: A

Harvard University conducted the study and found India to be on the top of the list of fastest growing economies.

Question 4: Which company is releasing Model 3 Electric Car?
A. Toyota
B. Tesla
C. Maruti Suzuki
D. Hyndai

Answer and Explanation

Answer: B

Tesla shall release its Model 3 Electric Car by June 28.

Question 5: In which city is the Adarsh Housing Society, which is in the heart of a scam involving top brass of Army?
A. Bengaluru
B. Chennai
C. Mumbai
D. Pune

Answer and Explanation

Answer: C

Adarsh Housing Society in Mumabi had been planned for the families of Kargil heroes.

Question 6: Who is the Prime Minister of Pakistan ?
A. Nawaz Shariff
B. Xi Jinping
C. Vladamir Putin
D. Narendra Modi

Answer and Explanation

Answer: A

Nawaz Shariff is serving as the Prime Minister of Pakistan.

Question 7: Who is the chief of IMF ?
A. Theresa May
B. Donald Trump
C. Christine Lagarde
D. Merkel

Answer and Explanation

Answer: C

Christine Lagarde is the chief of IMF(International Monetary Fund).

Question 8: Shriram group is planning to merge with which of the following?
A. HDFC
B. HSBC
C. ICICI
D. IDFC

Answer and Explanation

Answer: D

Shriram group is on a standstill agreement with IDFC Bank for 90 days.

Question 9: Which team will Indian woman face next in the Hockey League?
A. South Africa
B. USA
C. Sri Lanka
D. Netherlands

Answer and Explanation

Answer: B

The Indian Woman will face team from USA in the Women’s Hockey League.

Question 10: By what percent is Indian economy expected to grow, as per a study by Harvard University?
A. 10
B. 11.7
C. 8.7
D. 7.7

Answer and Explanation

Answer: B

Harvard’s growth projections state the growth rate of Indian Economy to be 7.7 percent.

Daily Current Affairs: 9 July

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for July-2017
Happy Learning!
Jul-1Jul-2Jul-3Jul-4
Jul-5Jul-6Jul-7Jul-8
Jul-9Jul-10Jul-11Jul-12
Jul-13Jul-14Jul-15Jul-16
Jul-17Jul-18Jul-19Jul-20
Jul-21Jul-22Jul-23Jul-24
Jul-25Jul-26Jul-27Jul-28
Jul-29Jul-30Jul-31

Daily-Current-Affairs-9-july-2017-Current-Affairs-Quiz-july-9-2017-Current-Affairs-Infographic