Current Affairs Quiz May 13 2017

Directions for the quiz:
1. This Current Affairs Quiz May 13 2017 is meant to be a check for your learning and is meant to serve as tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz May 13 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz May 13 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.

Current Affairs Questions for the day

Question 1: Who has been appointed as WHO Goodwill Ambassador for Hepatitis?

A. Amir Khan
B. Irfan Khan
C. Amitabh Bachchan
D. Priyanka Chopra

Answer and Explanation

Ans. C

The actor Amitabh Bachchan has been appointed as World Health Organization’s Goodwill Ambassador for Hepatitis in South-East Asia Region.

Question 2: The first electric radio cabs fleet is coming to which Indian city?

A. Bhopal
B. Indore
C. Ujjain
D. Nagpur

Answer and Explanation

Ans. D

Nagpur is set to become the country’s first city to get a fleet of electric cabs. The pilot project will see around 200 electric cabs in Nagpur and the local body will also provide charging stations across the city.

Question 3: What is India’s rank in ease of getting electricity?

A. 26
B. 23
C. 25
D. 24

Answer and Explanation

Ans. A

According to the rankings of the World Bank’s Ease of Doing Business index, India has moved up to the 26th spot in the global electricity accessibility. India was at the 99th position in 2014, and jumped 73 ranks in 2016 to be at the 26th position.

Question 4: Which Indian cricket has been recently awarded with honorary life membership of Marylebone Cricket Club?

A. Yuvraj Singh
B. Parthiv Patel
C. R.P. Singh
D. VVS Laxman

Answer and Explanation

Ans. D

Former India batsman V.V.S. Laxman has been elected an honorary life member of Marylebone Cricket Club. Laxman joins Sachin Tendulkar, Rahul Dravid and SouravGanguly as an honorary life member of MCC.

Question 5: What is the name of massive ransomware Cyber Attack?

A. WannaCry
B. WannaDie
C. Goodbye
D. WannaLose

Answer and Explanation

Ans. A

A massive ransomware Cyber Attack dubbed WannaCry, targeted computers in 99 countries including India.More than 57,000 attacks have been detected so far and cyber security firms Kaspersky and Avast have confirmed this.

Question 6: Which Indian cricketer has been conferred with the Fellowship Award in United Kingdom (UK)?

A. Ravi Shastri
B. Virat Kohli
C. Sachin Tendulkar
D. Virender Sehwag

Answer and Explanation

Ans. C

India’s cricket icon Sachin Tendulkar was given the Fellowship Award at the 7th Annual Asian Awards. After retiring from cricket he now wants to spend time in helping the under- privileged.

Question 7: Who has been conferred with the Tholkappiyar Award for the year 2015-16?

A. J Muthuselvan
B. R Kalaikkovan
C. G Sathish
D. T Mahalakshami

Answer and Explanation

Ans. B

The Presidential Awards for Classical Tamil have been instituted to give recognition to distinguished scholars. The President gave the award for 2015-16 to Dr R Kalaikkovan.

Question 8: The 2017 hunting festival “BishuParv” was observed in which state?

A. Jharkhand
B. Assam
C. Bihar
D. Karnataka

Answer and Explanation

Ans. A

The annual hunting festival ‘BishuParv’ was observed in the Dalma Wildlife Sanctuary in Jharkhand for the third consecutive year in a symbolic manner without bringing any harm to the wildlife of the Sanctuary.

Question 9: Which online classified platform acquired home services marketplace Zimmber?

A. Click.in
B. Adoos.in
C. Locanto.in
D. Quikr

Answer and Explanation

Ans. D

Online classifieds company Quikrhas acquired Zimmber, an on-demand household services provider, to further scale its hyper local household services business. This will help it shore up its growth in household services segment.

Question 10: In which country is India going toorganize a cultural festival to mark Rabindranath Tagore’s 156th birth anniversary?

A. Sri Lanka
B. UK
C. Egypt
D. USA

Answer and Explanation

Ans. C

The cultural wing of the Indian Embassy in Egypt (Cairo), the Maulana Azad Centre for Indian Culturewill hold the Tagore Festival, from May 8-12 featuring a dance show, film screening, a play and painting competition.

Current Affairs Quiz May 13 2017

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for May-2017
Happy Learning!
May-1May-2May-3May-4
May-5May-6May-7May-8
May-9May-10May-11May-12