Current Affairs Quiz 11 November 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 11 November 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 11 November 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 11 November 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 11 November 2017

Question 1:Odd-even scheme has been called off in ___
A. Mumbai
B. Delhi
C. Kolkata
D. Pune

Answer and Explanation

Answer: B

Odd-even scheme is called off in Delhi after NGT asked to remove exempts.

Question 2: United Airlines has banned flights to ___
A. Mumbai
B. Delhi
C. Kolkata
D. Pune

Answer and Explanation

Answer: B

United Airlines has banned flights to Delhi.

Question 3:Kidambi Srikanth will miss ___ Open Super Series
A. Hong Kong
B. China
C. Malaysia
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

Kidambi Srikanth to miss China Open Super Series.

Question 4:Which country will host 2018 FIFA World Cup ?
A. China
B. Syria
C. India
D. Russia

Answer and Explanation

Answer: D

Russia will host 2018 FIFA World Cup.

Question 5: Indian Air Force recently participated in __ military drill
A. Pakistan
B. North Korea
C. Israel
D. China

Answer and Explanation

Answer: C

Indian Air Force participates in Israel’s military drill.

Question 6: Recently Bitcoin price fell by __
A. 2100 dollars
B. 1100 dollars
C. 1200 dollars
D. 1300 dollars

Answer and Explanation

Answer: D

Bitcoin price dips by $1300.

Question 7:Which FMCG companies profit grew by 23% in September quarter.
A. Amul
B. Pitanjali
C. Dabur
D. Nestle

Answer and Explanation

Answer: D

Nestle India profit grows by 23% in September quarter.

Question 8:South Sudan is facing a civil war since ______
A. 2011
B. 2012
C. 2013
D. 2010

Answer and Explanation

Answer: C

South Sudan is facing a civil war since 2013.

Question 9:Kailash Gahlot is the ______ Minister of Delhi.
A. Railway
B. Transport
C. Coal
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

Kailash Gahlot is the Transport Minister of Delhi.

Question 10:From next year onwards, JEE Main,NEET will be conducted ____ time/s in a year.
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

Answer and Explanation

Answer: B

JEE Main,NEET will be conducted 2 times in a year.

Daily Current Affairs: 11 November

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for November-2017
Happy Learning!
Nov-1Nov-2Nov-3Nov-4
Nov-5Nov-6Nov-7Nov-8
Nov-9Nov-10Nov-11Nov-12
Nov-13Nov-14Nov-15Nov-16
Nov-17Nov-18Nov-19Nov-20
Nov-21

Daily-Current-Affairs-11-november-2017-Current-Affairs-Quiz-november-11-2017-Current-Affairs-Infographic