Current Affairs Quiz 12 November 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 12 November 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 12 November 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 12 November 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 12 November 2017

Question 1:Nirmala Sitharaman is the ___ Minister of India.
A. Home
B. External
C. Defence
D. Railways

Answer and Explanation

Answer: C

Nirmala Sitharaman is the Union Defence Minister.

Question 2: Nirmala Sitharaman recently visited ___
A. Andhra Pradesh
B. Arunachal Pradesh
C. Madhya Pradesh
D. Maharashtra

Answer and Explanation

Answer: B

Nirmala Sitharaman visited Arunachal Pradesh.

Question 3:___ is India’s most polluted city
A. Gurugram
B. Varanasi
C. Delhi
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

Varanasi is India’s most polluted city with AQI of 491.

Question 4:What is the Air Quality Index of Gurugram?
A. 180
B. 280
C. 380
D. 480

Answer and Explanation

Answer: D

The Air Quality Index of Gurugram is 480.

Question 5: ____ suspends licenses for automatic weapons.
A. Pakistan
B. North Korea
C. Israel
D. China

Answer and Explanation

Answer: A

Pakistan suspends licenses for automatic weapons.

Question 6:RCom faces __ loss in September quarter
A. Rs.2100 cr
B. Rs.3100 cr
C. Rs.2700 cr
D. Rs.1300 cr

Answer and Explanation

Answer: C

Reliance Communications faces Rs.2700 cr loss in September quarter.

Question 7: Dipa Karmakar is a __
A. Swimmer
B. Shooter
C. Shuttler
D. Gymnast

Answer and Explanation

Answer: D

Dipa Karmakar is a gymnast.

Question 8:Ayodhya is in ___
A. AP
B. MP
C. UP
D. Telangana

Answer and Explanation

Answer: C

Ayodhya is in Uttar Pradesh.

Question 9:Reliance Communications is led by __
A. Mukesh Ambani
B. Ananth Ambani
C. Anil Ambani
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: C

Reliance Communications is led by Anil Ambani.

Question 10:The revenue of RCom fell by __
A. 18%
B. 28%
C. 38%
D. 48%

Answer and Explanation

Answer: B

The revenue of Rcom fell by 48%.

Daily Current Affairs: 12 November

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for November-2017
Happy Learning!
Nov-1Nov-2Nov-3Nov-4
Nov-5Nov-6Nov-7Nov-8
Nov-9Nov-10Nov-11Nov-12
Nov-13Nov-14Nov-15Nov-16
Nov-17Nov-18Nov-19Nov-20
Nov-21

Daily-Current-Affairs-12-november-2017-Current-Affairs-Quiz-november-12-2017-Current-Affairs-Infographic