Current Affairs Quiz November 13 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz November 13 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz November 13 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz November 13 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 13 November 2017

Question 1:Pankaj Advani defeated ___ to win World Billiards Championship in Doha.
A. Mike Russell
B. John Tyson
C. Tim Mugabe
D. Robert Mick

Answer and Explanation

Answer: A

Indian cueist Pankaj Advani clinched his 17th World Title after winning the IBSF World Billiards Championship in Doha. He defeated Mike Russell.

Question 2:Who won Brazil Grand Prix 2017?
A. Lewis Hamilton
B. Sebastian Vettel
C. Michael Schumacker
D. Valtteri Bottas

Answer and Explanation

Answer: B

Ferrari’s Sebastian Vettel overtook Mercedes’ Valtteri Bottas on the first turn of the circuit to go on and win his fifth race of the season in the form of the Brazilian Grand Prix.

Question 3:Who will succeed Irina Bokova to become the new head of UNESCO?
A. Ban-ki Moon
B. Angela Merkel
C. Mathew Woods
D. Audrey Azoulay

Answer and Explanation

Answer: D

UNESCO member states confirmed the nomination of France’s former culture minister Audrey Azoulay to head the UN’s cultural agency.

Question 4:Who will take charge as a Nasscom’s first woman President?
A. Arundhati Rai
B. Radhika Krishanmurthy
C. L M Mishra
D. Debjani Ghosh

Answer and Explanation

Answer: D Software body Nasscom appointed Debjani Ghosh as its first woman President, who will succeed R Chandrasehkhar in march 2018.

Question 5:Asia-Pacific Economic Co-operation summit 2017 was held in ___
A. Philippines
B. China
C. Vietnam
D. Myanmar

Answer and Explanation

Answer: C

Asia-Pacific Economic Co-operation(APEC) Economic leader’s meeting was held in Da Nang, Vietnam.

Question 6:Who is CEO of e-Commerce giant Alibaba?
A. Jack Maa
B. Daniel Zhang
C. Daniel Greg
D. Hing-Wang Ki

Answer and Explanation

Answer: B

While talking about Alibaba’s key strategies, Chinese e-Commerce giant’s CEO Daniel Zhang has said “India is a very important market for us to look at”.

Question 7:In which country did PM Modi inaugurate ‘Shri Narendra Modi Resilient Rice Field Laboratory’?
A. Vietnam
B. Cambodia
C. Philippines
D. Israel

Answer and Explanation

Answer: C

Prime Minister Narendra Modi inaugurated the ‘Shri Narendra Modi Resilient Rice Field Laboratory’ at Los Bano in Philippines.

Question 8:Ashok Khale recently passed away due to accident, he was a notable ______.
A. Cyclist
B. Football Player
C. Swimmer
D. Badminton Player

Answer and Explanation

Answer: A

Veteran cyclist Ashok Khale(64) died after being in hospital since a suspected hit-and-run accident in Mumbai’s Mankhurd.

Question 9:Which ministry launched ‘Hausala 2017’ campaign to celebrate child rights week?
A. Women and Child Development
B. Human Resource
C. Child Labor Department
D. Finance Ministry

Answer and Explanation

Answer: A

The Ministry of Women and Child Development would be celebrating the Child Rights Week by hosting ‘Hausala 2017’ festival from 16-20 November 2017.

Question 10:Which city will have India’s first Cartoon Network Theme park?
A. Mumbai
B. Greater Noida
C. Deharadun
D. Surat

Answer and Explanation

Answer: D

India will soon have a first Cartoon Network Theme Park in Surat, Gujarat.

Daily Current Affairs: 13 November

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for November-2017
Happy Learning!
Nov-1Nov-2Nov-3Nov-4
Nov-5Nov-6Nov-7Nov-8
Nov-9Nov-10Nov-11Nov-12
Nov-13Nov-14Nov-15Nov-16
Nov-17Nov-18Nov-19Nov-20
Nov-21

Daily-Current-Affairs-13-november-2017-Current-Affairs-Quiz-november-13-2017-Current-Affairs-Infographic