Current Affairs Quiz 14 November 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 14 November 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 14 November 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 14 November 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 14 November 2017

Question 1:The world’s highest bridge is being constructed over __ river
A. Ganga
B. Yamuna
C. Chenab
D. Jhelum

Answer and Explanation

Answer: C

The world’s highest bridge is currently under construction over the Chenab river in J&K.

Question 2: Reasi is a place in ___
A. Andhra Pradesh
B. Jammu and Kashmir
C. Madhya Pradesh
D. Maharashtra

Answer and Explanation

Answer: B

Reasi is a place in Jammu and Kashmir.

Question 3:Which city’s civic body will fund startups working on civic issues ?
A. Bangalore
B. Chennai
C. Delhi
D. Mumbai

Answer and Explanation

Answer: D

BMC, Mumbai’s civic body will fund startups working on civic issues .

Question 4:How many EU nations have signed PESCO ?
A. 18
B. 23
C. 33
D. 43

Answer and Explanation

Answer: B

23 EU nations signed PESCO(Permanent Structured Cooperation) agreement.

Question 5: What is the magnitude of the earthquake that hit the Iran-Iraq border?
A. 4.3
B. 5.3
C. 6.3
D. 7.3

Answer and Explanation

Answer: D

The magnitude of the earthquake that hit the Iran-Iraq border is 7.3

Question 6:What is the % of WPI in October?
A. 3.59%
B. 3.69%
C. 3.79%
D. 3.89%

Answer and Explanation

Answer: A

The Wholesale Price Index in October is 3.59%.

Question 7: Gianluigi Buffon is a __
A. Swimmer
B. Goalkeeper
C. Shuttler
D. Gymnast

Answer and Explanation

Answer: B

Gianluigi Buffon is an Italian goalkeeper.

Question 8:India has emerged as the_____ largest BRICS economy.
A. Third
B. Second
C. Fourth
D. None of the Above

Answer and Explanation

Answer: B

India has already overtaken Brazil and Russia to emerge as the 2nd largest BRICS economy

Question 9:Rafael Nadal is from ___
A. US
B. Spain
C. Georgia
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

Rafael Nadal is world number one tennis player from Spain.

Question 10: Which four-time World Cup champion football team failed to qualify for FIFA World Cup.
A. Brazil
B. France
C. Italy
D. Venezuela

Answer and Explanation

Answer: C

This is the only second time that the four-time World Cup champions Italy failed to qualify for FIFA World Cup.

Daily Current Affairs: 14 November

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for November-2017
Happy Learning!
Nov-1Nov-2Nov-3Nov-4
Nov-5Nov-6Nov-7Nov-8
Nov-9Nov-10Nov-11Nov-12
Nov-13Nov-14Nov-15Nov-16
Nov-17Nov-18Nov-19Nov-20
Nov-21

Daily-Current-Affairs-14-november-2017-Current-Affairs-Quiz-november-14-2017-Current-Affairs-Infographic